Boilers en warmtepompboilers
Twijfelt u nog tussen boilers en warmtepompboilers? Bent u op zoek naar een warmtepompboiler? Dan neemt u best eens een kijkje naar dit artikel.
Interesse in de IZI Heat warmtepompboiler prijzen en modellen? Vraag snel uw gratis offerte aan bij IZI Heat:
Boilers en warmtepompboiler
De boiler is een van de grootste verbruikers van energie in huis, waardoor die oude boiler die u hebt een goede kandidaat is voor een upgrade. De vraag is alleen, wat moet je upgraden? Er zijn zonneboilers die geen energie verbruiken, warmtepompen die veel minder energie verbruiken dan traditionele boilers, en tankloze boilers die alleen “on demand” warm water maken als dat nodig is. Elk heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel gaan we dieper in op de techniek, de financiën en de voordelen en nadelen van elk, zodat je de beste beslissing kunt nemen.
Traditionele boilers
De meeste waterverwarmers die vandaag de dag nog gebruikt worden zijn ofwel elektrisch of op gas. Elektrische boilers gebruiken elektriciteit om water direct te verwarmen. In beide gevallen komt het water uit de grond, reservoir, of een andere gemeentelijke waterbron, en wordt dan verwarmd van welke temperatuur dan ook tot 10° of wat dan ook waarop u uw waterverwarmer heeft ingesteld. Dit is gewoon dom en zeer, zeer inefficiënt.
Grondwater of water dat uit de bodem van een reservoir komt kan absoluut ijskoud zijn.
| info boilers en warmtepompboilers |

Warmtepompboilers
Warmtepompboilers van IZI Heat wekken geen directe warmte op zoals elektrische boilers, maar warmte wordt opgevangen uit één van de volgende drie bronnen: lucht-lucht, waterbron, en geothermisch. De warmte wordt geabsorbeerd uit de bron en gebruikt om het water te verwarmen. Het is eigenlijk een koelkast of airco in omgekeerde volgorde.
Volgens Energy Star zijn de vereisten voor een warmtepompboiler vrij eenvoudig: hij moet worden geplaatst op een plaats waar de temperatuur het hele jaar door tussen ongeveer 4 en 30 graden Celsius blijft (dus, tenzij u woont waar de temperatuur binnen dat bereik blijft, plaatst u de warmtepompboiler gewoon in het gebouw), luchtstroom (een kamer van 30 vierkante meter is voldoende, of, bij gebrek daaraan, een ruimte die kan worden gekanaliseerd), heeft een soort afvoer nodig (vloer, gootsteen, dompelpomp, enz.), en vrije ruimte (hoe meer mensen in huis, hoe groter de tank zal moeten zijn).
Veel warmtepompboilers hebben hybride opties, wat betekent dat ze in tijden van overmatig gebruik kunnen omschakelen naar een meer traditionele elektrische weerstand boiler. Warmtepompboilers van IZI Heat zijn 7x efficiënter dan gas, en 3,5x efficiënter dan elektrische boilers.
Zonneboilers
Zonneboilers zijn typische instrumenten voor directe verwarming. Het water wordt gestuurd via enkele panelen op uw dak, die ontworpen zijn om warmte van de zon op te vangen, deze te concentreren in de leidingen waardoor het water loopt, en het water te verwarmen tot het gewenste niveau, om het vervolgens naar beneden in uw warmwatertank te pompen. Deze directe warmte maakt het gebruik van elektriciteit overbodig, behalve dan de minimale hoeveelheid die nodig is om het water rond te pompen.
Wat gebeurt er ’s nachts, of als het bewolkt is?
De meeste zonneboilers hebben een optie om een elektrische backup te hebben, zodat wanneer het bewolkt is, de backup het water zal verwarmen. Maar het doel is om zoveel mogelijk gebruik te maken van de zon, dus zonneboilers’s zijn meestal uitgerust met timers om 24 uur per dag toegang tot warm water te garanderen. In de praktijk betekent dit dat je een elektrische backup kan hebben die aanslaat in de vroege ochtenduren voordat mensen wakker worden, om de temperatuur in de tank aan te vullen.
Op dezelfde manier kunnen ze ’s avonds tussen 7 en 9 uur aanslaan om de warmte bij te vullen voor wie gaat douchen voor het slapengaan.
Het mooie aan zonneboilers is dat u kunt kiezen – als u het niet erg vindt om af en toe zonder warm water te zitten, kunt u de elektrische backup uitschakelen en volledig vertrouwen op gratis warm water van de zon.
Dit artikel gaat over boilers en warmtepompboilers
On demand waterverwarmers
Zoals de naam al zegt, maken “on demand” waterverwarmers of on demand boilers het warme water alleen aan wanneer het nodig is, zodat het niet nodig is om verwarmd water op te slaan. Dus wanneer je de warmwaterkraan opendraait, springt de verwarming aan en begint snel te verwarmen, zodat er binnen een paar seconden warm water uit je douchekop komt. De grootste besparing die dit oplevert, is dat u het water niet meer warm hoeft te houden.
De tank waarin u warm water hebt, verliest voortdurend warmte, zelfs als hij goed geïsoleerd is. Een tankboiler (van welke soort dan ook) zal dus voortdurend het water in de tank moeten bijvullen en/of opnieuw verwarmen. Maar verder zijn tankloze boilers niet de meest efficiënte voor het produceren van warm water.
| info boilers en warmtepompboilers |

Boiler kopen
Wat te kiezen bij het upgraden van uw waterverwarmer?
Nu u de basistechniek van uw opties op het gebied van waterverwarming kent, is het tijd om te beslissen waar u voor gaat. Hier zijn enkele basisbegrippen om u te helpen beslissen.
Ten eerste, het aantal personen is belangrijk. Warmtepompen hebben de neiging iets meer tijd te nemen om water te verwarmen. Normaal gesproken is 3-4 mensen die warm water van een warmtepomp gebruiken een voorbeeld dat u zou willen doen om een volledig ononderbroken service te garanderen. U kunt grotere tanks krijgen, maar het verwarmingsproces is bij warmtepompen nog steeds trager dan bij andere boilers.
Zonneboilers kunnen aan veel meer mensen voldoen, omdat ze zowel de onbeperkte kracht van de zon als een elektrische back-up hebben. On demand boilers kunnen uiteraard ook voor grotere aantallen mensen de klus klaren.
Het caveat is natuurlijk dat als je een hydrofoorinstallatie een hybride optie heeft (zoals hierboven vermeld, waarbij het kan overschakelen op een pure hydrofoorinstallatie als dat nodig is), dan zal het de klus klaren voor de hoeveelheid water die nodig is, maar dat zal natuurlijk het energiegebruik profiel op overeenkomstige wijze doen stijgen.
Dus als er bijvoorbeeld 3-4 mensen in huis zijn, met af en toe wat gasten die meer warm water nodig hebben, dan is een warmtepompboiler van IZI Heat nog steeds de beste keus. Maar als er 6 mensen in huis zijn die regelmatig warm water gebruiken, dan zal een warmtepompboiler waarschijnlijk niet zoveel besparing opleveren als een zonneboiler, die, met een grote tank, warm water kan leveren voor 7-8 mensen.
Dit artikel gaat over boilers en warmtepompboilers
Ten tweede is het gebruiksprofiel belangrijk. Als je veel weg bent (d.w.z., het huis staat leeg), dan is een on demand boilers perfect zinvol. Anders zijn zonneboilers of warmtepompboilers van IZI Heat betere opties. Als mensen voornamelijk overdag warm water gebruiken, dan is een zonneboiler waarschijnlijk de beste optie.
Ten derde, laten we eens kijken naar het budget. Zonneboilers zijn de duurste van alle hier genoemde opties. Ze hebben wel de neiging zichzelf na verloop van tijd terug te betalen, vooral als het gebruiksprofiel en het aantal mensen goed op elkaar zijn afgestemd. Warmtepompboilers van IZI Heat zijn veel minder duur, vaak bijna even duur of iets duurder als de elektrische boiler en gasboiler (na regionale kortingen). Voor zonneboilers en warmtepompboilers zijn kortingen / subsidies beschikbaar, voor on demand boilers niet.
Tenslotte, hoe beslis je wanneer je je boiler gaat vervangen? Als je huidige systeem meer dan 8 jaar oud is, lekken vertoont, of prestatieproblemen (zoals regelmatig zonder warm water komen te zitten) heeft, is het tijd voor een upgrade. Als u het niet zeker weet, kijk dan op het typeplaatje van uw huidige boiler, waarop de fabricagedatum staat.
Dit artikel gaat over boilers en warmtepompboilers
Als het systeem nieuwer is dan 8 jaar, is het misschien niet de tijd, maar als je er klaar voor bent, de subsidies die er zijn, en je houdt van het idee om je impact te verminderen, kan het nog steeds een geweldig idee zijn. Het investeringsrendement is op de meeste plaatsen goed en met subsidies en stimulansen kan een warmtepompboiler maandelijks genoeg besparen om zichzelf in slechts een paar jaar of minder terug te verdienen.
Bij zonneboilers duurt het iets langer om zichzelf terug te verdienen. Als u het echter niet erg vindt dat de warmwatervoorziening af en toe wordt onderbroken, kunt u met een zonneboiler de energiekosten voor waterverwarming volledig elimineren.
Als u een gastoestel heeft, en het is het laatste gas in uw huis, dan is zo snel mogelijk overstappen de beste zet. Dit is om verschillende redenen. Ten eerste lijkt het hebben van gas in je huis gewoon soms niet geschikt – gasleidingen kunnen lekken en problemen met de luchtkwaliteit binnenshuis veroorzaken. Gas wordt voornamelijk gewonnen door fracking, een niet-duurzaam en chemisch intensief proces.
En gas is meestal afkomstig van fossiele brandstoffen, terwijl je met zonneboilers en warmtepompboilers hernieuwbare energie kunt gebruiken om je warmwater boiler aan te drijven. De andere bonus van het wegwerken van gas zijn de aansluitkosten. Alleen al om gas naar je huis te laten komen, brengt je gasbedrijf je tussen de 10 en 20 euro per maand in rekening, nog voor je ook maar één thermische meter gas hebt.
Maak kennis met de beste warmtepompboilers van IZI Heat voor uw wamt water voorziening.
| info boilers en warmtepompboilers |

Boilers en warmtepompboilers
Warmtepompboilers
Alles wat u moet weten over warmtepompboilers
Wacht niet tot uw waterverwarmer of boiler het begeeft, waardoor u rillend onder de douche staat. Doe in plaats daarvan uw huiswerk en kom meer te weten over een energie-efficiënte, kosteneffectieve optie die voor u zou kunnen werken: een warmtepompboiler.
Huiseigenaren denken zelden na over hun waterverwarmer of zijn vitale bijdrage aan het gemak van het moderne leven. Ook staan relatief weinigen stil bij het verrassend hoge prijskaartje van warm water: € 400 tot € 600 per jaar voor een gemiddeld gezin. Hoe kan een alledaagse levensbehoefte in huis zo duur zijn?
Er is een eenvoudige verklaring: conventionele warmwatertoestellen zoals elektrische boilers zijn berucht om hun inefficiëntie: ze nemen ongeveer 20% van het totale energieverbruik van een huishouden voor hun rekening (en 20% van elke energierekening).
Warmtepompboiler prijs offerte
Zoek een erkende warmtepompboiler installateur in uw regio en ontvang een gratis, vrijblijvende prijsopgave voor uw project.
Het goede nieuws is inderdaad dat er de laatste jaren een vloedgolf aan innovatieve, hoogrendement boilers op de markt is gekomen. Helaas maken te veel huiseigenaren geen gebruik van deze technologie en kiezen in plaats daarvan voor de standaardoplossing – een energie slurpend conventioneel model. Om soepel over te stappen op een hoogrendement toestel, raden experts aan om te beginnen met het plannen van een nieuwe boiler ruim voordat u geconfronteerd wordt met een noodsituatie.
Alleen dan kunt u alle opties bekijken en beslissen welk type boiler voor u het beste is. Er zijn natuurlijk voor- en nadelen aan elke concurrerende boiler technologie, maar warmtepompboilers van IZI Heat zijn misschien wel de meest intrigerende. Lees verder om uit te vinden waarom.
Dit artikel gaat over boilers en warmtepompboilers
Hoe werkt een warmtepompboiler?
Conventionele boilers gebruiken energie – meestal gas of elektriciteit – om warmte op te wekken. Warmtepompboilers van IZI Heat werken op een heel andere manier. Ook zij gebruiken energie, maar niet om warmte op te wekken, maar om die van de ene plaats naar de andere te verplaatsen – van de lucht rond het toestel naar het water in de opslagtank van het toestel.
Het klinkt misschien als magie, maar de realiteit is dat koelkasten op vrijwel dezelfde manier werken. Terwijl een koelkast warme lucht uit de opslagruimte stuwt, doen warmtepompboilers van IZI Heat het omgekeerde door warmte uit de omringende lucht te halen. Het is een complex maar uiterst efficiënt proces waarbij de warmtepomp achtereenvolgens een speciale koelvloeistof condenseert en verdampt, en daarbij warmte vasthoudt.
Er is slechts één nadeel: warmtepompboilers hebben relatief wat tijd nodig om een hoeveelheid water op te warmen tot de vooraf ingestelde temperatuur. Om niet achter te blijven bij de vraag, vooral tijdens piekuren, zijn de meeste warmtepompboilers van IZI Heat uitgerust om ook traditionele elektrische waterverwarming te leveren.
Wanneer een warmtepompboiler echter op de juiste manier en onder de juiste omstandigheden is geïnstalleerd, hoeft hij zelden over te schakelen van de primaire, hoog efficiënte modus naar de minder efficiënte backup modus. Maar omdat ze beide kunnen, worden warmtepompboilers ook wel “hybride” modellen genoemd.
| info boilers en warmtepompboilers |

Energie-efficiëntie van warmtepompboilers
De populariteit van warmtepompboilers is niet te danken aan de nuances van hun onderliggende technologie, maar aan hun opmerkelijke efficiëntie – en meer bepaald aan het feit dat ze niet duur in gebruik zijn. Van de vele waterverwarming technologieën die vandaag beschikbaar zijn, bieden warmtepompboilers de laagste werkingskosten van allemaal, waardoor de huiseigenaar elke maand bespaart zolang het toestel meegaat (naar schatting 15 tot 20 jaar).
Deze incrementele besparingen tellen na verloop van tijd echt op. Een gecertificeerde warmtepompboiler een gemiddeld gezin tot 3.000 tot 5.000 euro besparen gedurende de volledige levensduur van het toestel.
Installatie van een warmtepompboiler
Voordat je een warmtepompboiler koopt, moet je er zeker van zijn dat je huis het toestel kan voorzien van wat het nodig heeft om zo efficiënt mogelijk te werken: voldoende toevoer van warme lucht. Hoewel het mogelijk is om andere waterverwarming technologieën te installeren in ruimtes zo klein als een kast, hebben warmtepompboilers voldoende vierkante meter nodig. Elke ruimte die groot genoeg is, moet ook stabiel zijn qua temperatuur. Niet elk huis heeft een ruimte beschikbaar die aan beide eisen voldoet.
En als de enige geschikte ruimte voor de warmtepompboiler toevallig in een deel van het huis ligt waarvoor u betaalt om het te verwarmen, is er een lastige afweging. Als uw HVAC-systeem harder moet werken (en meer energie verbruikt) om het koeling effect van een warmwaterboiler op de onmiddellijke omgeving tegen te gaan, kan dit ten koste gaan van de besparingsvoordelen van een hoogrendement boiler, althans tijdens de koudere maanden.
Gezien het aantal variabelen dat meespeelt, is het verstandig een aannemer of een IZI Heat specialist te raadplegen. In het algemeen slagen huiseigenaren in koude klimaten er het best in een warmwaterboiler te installeren in ruimtes zonder airconditioning waar een oven, boiler of wasmachine en droger staan. In warme klimaten zijn garage-installaties of kelders het meest gebruikelijk.
Dit artikel gaat over boilers en warmtepompboilers
Warmtepompboiler prijs
Sommige huiseigenaars overwegen zelfs geen warmwaterboiler omdat de technologie een relatief grote initiële investering vereist. De prijs van een warmtepompboiler van IZI Heat ligt meestal twee of drie keer hoger dan een conventioneel model zoals een elektrische boiler. Om de kosteneffectiviteit van een waterverwarmer te beoordelen, moet u echter rekening houden met de werkingskosten en de kostprijs van de apparatuur zelf.
Door hun ongeëvenaarde efficiëntie dekken warmwaterboilers hun extra kosten vaak al na enkele jaren terug, en vanaf dat moment krijgt u alle besparingen gewoon in uw zak.
Kies daarom ook voor het hoge rendement van een warmtepompboiler van IZI Heat.
[toc]