Ik wil een warmtepompboiler kopen

Warmtepompboiler kopen

Bent u op zoek naar de beste warmtepompboiler? Ontdek in dit artikel waarom u zeker voor warmtepompboiler van IZI Heat moet gaan!

Interesse in de IZI Heat warmtepompboiler prijzen en modellen? Vraag snel uw gratis offerte aan bij IZI Heat:

Warmtepompboiler offerte aanvragen:

Stap 1 van 2

warmtepompboiler kopen
warmtepompboiler kopen

Gasboiler of warmtepompboiler kopen?

Een van de moeilijkste beslissingen die je moet nemen als het om water verwarming projecten gaat, is de keuze tussen warmtepompen en gasboilers. Oké, misschien is dat wat overdreven, maar het is een belangrijke beslissing als je op zoek bent naar een nieuwe boiler. Warmwatertoestellen zijn noodzakelijk voor ons dagelijks leven. Ze maken het douchen aangenamer en ook andere huishoudelijke klusjes.

Het verwarmen van water kost echter veel energie en kan een groot deel van uw energierekeningen uitmaken. Het is dus logisch dat u een energie-efficiënte boiler wilt kiezen om te besparen.

Nu, dat is het probleem.

Gasboilers (vooral de tankloze variant) verbruiken meestal minder energie dan elektrische boilers, wat betekent dat ze energiezuinig zijn en vaak een Energy Star-keurmerk hebben, wat nog meer besparingen oplevert.

Het spreekt voor zich dat u voor uw huis de voorkeur zult geven aan boilers op gas. Voordat u uw volgende boiler koopt, moet u ook warmtepompboilers of hybride boilers overwegen. Deze hybriden zijn vaak 2-3 keer efficiënter dan de meest efficiënte gas of elektrische boiler.

Ja, we begrijpen hoe verwarrend het kan worden, daarom zullen we de voor- en nadelen van elk type waterverwarmer bekijken. Tegen de tijd dat je dit gelezen hebt, zou je in staat moeten zijn om een weloverwogen beslissing te nemen.

info ik wil een warmtepompboiler kopen |


warmtepompboiler kopen
warmtepompboiler kopen

Voordelen van warmtepompboilers

In principe zijn warmtepompboilers van IZI Heat hybride toestellen omdat ze twee methoden gebruiken om water te verwarmen. De manier waarop een warmtepomp werkt is dat het de warmte uit de lucht haalt en er gebruik van maakt. Het belangrijkste voordeel hiervan is energiebesparing. Maar als de vraag naar warm water toeneemt, kan de hybride boiler overschakelen op elektriciteit en gelijktijdig werken.
Vaak bieden nutsbedrijven, verkopers of zelfs de overheid kortingen en belastingvoordelen aan.

Door over te schakelen van elektrische boilers naar warmtepompboilers kunt u tot 60% op jaarbasis besparen.

Hier zijn de top 5 voordelen van warmtepompen.

– Warmtepompen zijn ultra-efficiënt, dus ze gebruiken minder energie en besparen meer geld
– Ze verwarmen water snel
– Ze verwarmen, koelen en ontvochtigen de ruimte
– Moderne warmtepompen maken gebruik van geavanceerde elektronica en verschillende werkingsmodi
– Eenvoudige installatie en weinig onderhoud


warmtepompboiler prijzen iziheat


Voordelen van gasboilers

Dit betekent natuurlijk niet dat waterverwarmers op gas niet zonder voordelen zijn. Afhankelijk van waar u woont, kan een warmwaterboiler op gas u helpen besparen op uw energiekosten.

Nogmaals, het feit dat hij zonder elektriciteit werkt, betekent dat u niet gestrand bent als de stroom uitvalt.

Hier zijn de top 5 voordelen van waterverwarmers op gas:

Gasboilers kunnen water twee keer sneller verwarmen dan elektrische boilers

Verschillende types beschikbaar

Besparingen op energiekosten, vooral bij het condenserende en tankloze type

De snelle terugwinning graad voor een beter comfort niveau

Prestaties en efficiëntie veranderen niet met het klimaat of de weersomstandigheden

Het is dus gemakkelijk te zien dat beide soorten boilers hun voordelen hebben. In dit stadium bent u misschien een beetje in de war over welke het beste voor u is.

Daarom zetten we hieronder de voordelen en nadelen van elke soort (warmtepompboiler of gasboiler) op een rijtje.

info ik wil een warmtepompboiler kopen |


warmtepompboiler kopen
warmtepompboiler kopen

Voordelen van een warmtepompboiler

Energie-efficiëntie

Interessant is dat warmtepompboilers van IZI Heat een hoger energierendement hebben. Omdat ze de warmte van het warmere lichaam (lucht, water, grond) naar het water verplaatsen, betekent dit dat ze minder elektriciteit en minder energie verbruiken dan elektrische boilers.

Dubbele verwarmingsbron

Nogmaals, het hebben van twee technologieën die samen of afzonderlijk werken is een enorm voordeel. Het betekent dat u de verwarmingselementen gemakkelijk kunt in- of uitschakelen voor de werking van de warmtepomp wanneer dat nodig is.

– Energie bespaarder
– Hoge vraag
– Warmtepomp
– Elektrisch

Dit artikel gaat over een warmtepompboiler kopen.

Ruimte koeling

Als u in een gematigd klimaat woont, is een warmtepompboiler van IZI Heat een voordeel omdat hij uw ruimte maximaal verwarmt en tegelijk koelt, wat u kan helpen besparen op airco kosten.

Lage onderhoudskosten

Warmtepompboilers van IZI Heat zijn gebouwd om lang mee te gaan.
Dit betekent dat u op de lange termijn minder geld kwijt bent aan onderhoud.

Nadelen van een warmtepompboiler

Aanloopkosten

Als u kiest voor een warmtepompboiler, moet u bereid zijn om wat meer uit te geven. Dat komt omdat ze veel meer kosten dan de gewone elektrische boiler. En hoewel ze gemakkelijk te installeren zijn, is het niet iets om zelf te doen, tenzij je veel ervaring hebt met loodgieterswerk.

Luidruchtig

Dan is er ook nog het feit dat deze hybride boilers nogal lawaaierig zijn door de draaiende ventilator. Natuurlijk kunt u ze altijd in de kelder of garage plaatsen om dit te vermijden.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Voordelen van een warmwaterboiler op gas

Kan werken zonder elektriciteit

Als bijvoorbeeld de stroom uitvalt, is een warmwaterboiler op gas een voordeel, want hij werkt zonder elektriciteit.

Hoge terugwinning graad

Dit is heel belangrijk als u een groot huishouden of een grote vraag naar warm water hebt. Gasboilers hebben een snelle terugwinning graad die ervoor zorgt dat u warm water hebt zolang dat nodig is.

Energie-efficiëntie

Belangrijk is dat gasboilers energiezuinig zijn. Omdat ze niet verwarmen met elektriciteit, bespaart u natuurlijk op energiekosten. Het is een goed idee om er een te nemen die in aanmerking komt voor Energy Star en een ultra lage emissie heeft.

In het artikel “warmtepompboiler kopen” leest u over de voordelen van een warmtepompboiler

Nadelen van een warmwaterboiler op gas

Duur om te installeren

Het is een feit dat, hoewel gasboilers goedkoop zijn in gebruik, ze niet zo betaalbaar zijn om te installeren. Dit komt omdat u ook een ventilatiesysteem en gasleidingen moet installeren. U zou het dus zelf kunnen doen, maar dat raden we u niet aan. Waarschijnlijk moet u hiervoor een professionele loodgieter of gasinstallateur (met vergunning) inschakelen.

Toegang tot gas

Als u in een plaats woont waar gas naar uw huis wordt geleid, is dit natuurlijk geen probleem. Als er echter geen aardgas beschikbaar is in uw regio en u toch een warmwaterboiler op gas wilt gebruiken, moet u regelmatig een propaan tank laten plaatsen, leidingen laten aanleggen en gas laten leveren.

Veiligheid

Oké, we denken er niet graag over na, maar als u gas gebruikt voor wat dan ook, is veiligheid een probleem. Er is altijd de zorg over een gasexplosie, vooral als er geen regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd.

info ik wil een warmtepompboiler kopen |


warmtepompboiler kopen
warmtepompboiler kopen

Een warmtepompboiler kopen

Energie-efficiëntie

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de energiefactor van de boiler die u van plan bent aan te schaffen. Of het nu om een warmtepompboiler of een gasboiler gaat, de energie-efficiëntie is van cruciaal belang voor uw totale energiekosten. Om het energierendement van een boiler te bepalen, kunt u gebruik maken van de energiefactor. Over het algemeen geldt: hoe hoger de energiefactor, hoe hoger het energierendement.

Over het algemeen hebben hybride boilers een hogere energiefactor dan boilers op gas.

Opslagcapaciteit

Ten tweede moet u bepalen hoeveel warm water genoeg is. De grootte van uw huishouden en de vraag naar warm water zullen ook uw keuze beïnvloeden.

Een gasboiler kan het beste zijn voor een constante stroom warm water. Een warmtepompboiler van IZI Heat werkt echter prima van kleinere tot grote huishoudens. Het hangt af van uw behoeften.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Duur van de garantie

Omdat de onderhoudskosten ook meetellen in de langetermijnkosten van een boiler, is de garantieduur belangrijk.

Moet u een hybride boiler verkiezen boven een gasboiler?

Wel, we kunnen u niet zeggen voor welke u moet gaan, omdat uw beslissing moet worden gebaseerd op uw behoeften. Maar na het doornemen van de voor- en nadelen van elk type boiler, hopen we dat de beslissing eenvoudiger is.

Als u contact wilt opnemen met een boiler expert kunt u dat hier doen.

Het belangrijkste is dat u snel een inventarisatie maakt van uw omstandigheden. Waar u woont, of u toegang hebt tot brandstof, de grootte van uw huishouden, enzovoort. Maar eerst moet u leren hoe u een boiler moet dimensioneren. Als u eenmaal een goed idee hebt van uw behoeften, is het gemakkelijker om te weten welke boiler het beste bij die behoeften past. U kunt altijd IZI Heat en onze site raadplegen voor meer informatie.

info ik wil een warmtepompboiler kopen |


warmtepompboiler kopen
warmtepompboiler kopen

Ik wil een warmtepompboiler kopen

Door over te schakelen op een warmtepompboiler kunt u de komende 10 jaar tot wel € 5.000 besparen. In deze gids behandelen we alles wat u over warmtepompboiler van IZI Heat moet weten.

Een korte introductie tot hybride warmtepompen

De laatste decennia zijn warmtepompboilers steeds populairder geworden in België. En niet zonder reden.

Warmtepompboilers – ook hybride boilers genoemd – zijn de tweede meest energie-efficiënte en milieuvriendelijke optie (na zonne-energie).

Ze zijn dus goedkoop in gebruik en zorgen voor een veel kleinere ecologische voetafdruk. Veel huiseigenaars kunnen €300 tot €600 per jaar besparen door over te schakelen op een warmtepomp boiler.

Ze zijn duurder om te installeren dan conventionele elektrische boilers. Maar omdat de besparingen zo hoog zijn, verdienen deze systemen zichzelf snel terug.

In de onderstaande gids behandelen we alles wat u moet weten voordat u overstapt op een warmtepompboiler.

Hoe werken warmtepompboilers?

Warmtepompboilers halen warmte uit de omgevingslucht om het water te verwarmen, in plaats van afhankelijk te zijn van elektriciteit of gas. Met andere woorden, ze verplaatsen energie in plaats van deze op te wekken.

Warmtepompen werken als een koelkast in omgekeerde volgorde. Terwijl een koelkast warmte uit een doos haalt en deze in de omringende ruimte dumpt, haalt een stand-alone lucht warmtepompboiler warmte uit de omringende lucht en dumpt deze – met een hogere temperatuur – in een tank om water te verwarmen.

Tegenwoordig hebben de meeste warmtepompboilers ook een back-up elektrische weerstandsverwarmer voor het geval de temperatuur van de omgevingslucht niet warm genoeg is om te gebruiken. Daarom worden ze hybride warmtepompen genoemd.

Omdat ze omgevingslucht gebruiken, moeten warmtepompen worden geplaatst in een gebied van uw huis dat het hele jaar door een bereik van 5º 30º C heeft. Ze hebben ook een luchtvolume van minstens 28 kubieke meter rond de warmtepomp boiler nodig om te kunnen werken.

Wat zijn de voor- en nadelen van hybride boilers of warmtepompboilers van IZI Heat?


warmtepompboiler prijzen iziheat


Voordelen van een warmtepompboiler

Energie-efficiëntie

Met uitzondering van zonneboilers zijn warmtepompboilers van IZI Heat het meest energie-efficiënt. De meeste hebben een energiefactor van ten minste 2 (vergeleken met 0,6-0,98 voor conventionele tanks). Dat betekent dat u elk jaar minder geld kwijt bent aan elektriciteit.

Milieuvriendelijk

Dankzij hun energie-efficiëntie zijn warmtepompboilers van IZI Heat ook de meest milieuvriendelijke. Hun ecologische voetafdruk kan 2 tot 4 keer lager zijn dan een conventionele elektrische boiler. Daarom zijn milieugroeperingen dol op warmtepompen.

premies en subsidies

De overheid geeft je €300 subsidie voor de aanschaf van een warmtepompboiler.

info ik wil een warmtepompboiler kopen |


warmtepompboiler kopen
warmtepompboiler kopen

Nadelen van een warmtepompboiler

Duurdere initiële kosten

Als je in een plaats woont waar er geen subsidies zijn voor warmtepompboilers, zal de initiële kost waarschijnlijk hoger liggen. Dat komt omdat de units vaak duurder zijn dan conventionele tanks en tankloze opties en de installatie complexer is (wat meer tijd van een loodgieter betekent).

Een beetje achtergrondgeluid

Sommige huiseigenaren klagen over een zacht gezoem op de achtergrond wanneer een hybride warmtepomp of warmtepompboiler van IZI Heat draait. Maar als je hem op de juiste plaats installeert, zou dit geen probleem mogen zijn.

Kosten van een warmtepompboiler

De initiële kosten van een warmtepomp hangen af van een aantal factoren, zoals welke unit je koopt, hoe lang het duurt om hem te installeren, en voor hoeveel subsidies je in aanmerking komt.

Kosten per eenheid: warmtepompboilers (hybride) kosten tussen een bepaald bedrag voor tanks van 200 liter tot 300 liter, gemaakt door de beste fabrikanten. De grootte van de tank en de kwaliteit van de warmtepompboiler hebben de grootste invloed op de prijs.

Arbeidsloon – Het kost een loodgieter ongeveer 6 uur: het kost een bepaalde tijd om een hybride warmtepompboiler te laten installeren.

Elektricien – Als u een conventionele elektrische boiler vervangt, hebt u de elektrische installatie al klaar voor een warmtepompboiler van IZI Heat. Maar als u een gasboiler vervangt, kan het zijn dat u een elektricien moet laten komen om een 220 volt circuit aan te leggen.

Benodigdheden en gereedschap – Uw loodgieter heeft een aantal benodigdheden nodig om uw warmtepomp boiler te installeren.

Wilt u precies weten hoeveel het kost om een warmtepompboiler in uw huis te installeren? Informeer u hier op deze website om een gratis offerte te ontvangen.

Jaarlijkse bedrijfskosten van een warmtepompboiler

De bedrijfskosten, of de verwachte jaarlijkse kosten voor het gebruik van uw warmtepompboiler, zijn afhankelijk van het rendement van uw boiler, de energiekosten in uw woonplaats en de hoeveelheid warm water die u gebruikt.

Hier is wat het meeste invloed heeft op de exploitatiekosten:

– Energiefactor – Dit is een maatstaf voor de hoeveelheid elektriciteit die je warmtepompboiler van IZI Heat nodig heeft om je water te verwarmen. De meeste warmtepompen hebben een energiefactor van 2, dat is ongeveer 2-3 keer zoveel als conventionele tanks.

– Energieverbruik – Dit is hoeveel energie uw warmtepomp per maand of jaar zal verbruiken. De gemiddelde warmtepomp verbruikt 2.195 kWh per jaar aan elektriciteit (kWh/jr). Hoe groter de tank echter is, hoe meer energie u mag verwachten te verbruiken.

– Energiekosten – Dit zijn de kosten van elektriciteit in uw woonplaats. Elektriciteitskosten worden gemeten in centen per kilowattuur (€/kWh). Om een idee te krijgen, moet je hiervoor naar je energierekening kijken.

– De gemiddelde warmwaterboiler kost ongeveer 200 euro per jaar, vergeleken met 400-800 euro voor veel conventionele warmwaterboilers. Voor een gezin van vier bedraagt de gemiddelde kostprijs van een warmwaterboiler 300 euro per jaar, in vergelijking met 600 euro voor elektrische boilers.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Hoe vindt u de juiste maat warmwaterboiler

Om uit te vinden welk type hybride boiler u nodig heeft, moet u kijken naar de “eerste uur capaciteit” van elk model dat u evalueert. Het eerste uur geeft aan hoeveel warm water u in een bepaald uur kunt gebruiken voordat de tank moet worden bijgevuld en meer binnenkomend water moet worden verwarmd.

Vervolgens zult u een schatting willen maken van het maximum aan warm water dat u en uw gezin in een bepaald uur zullen verbruiken. De manier om dit te doen is te kijken naar het debiet van al uw eindgebruikers (douches, kranen, vaatwassers, enz.) en dan op te tellen hoeveel u binnen hetzelfde uur zult gebruiken.

De gemiddelde douche gebruikt 7 liter per minuut (met low-flow douchekoppen die minder gebruiken). Als er twee mensen in uw huis wonen die om de 10 minuten douchen, dan is er ongeveer 150 liter warm water nodig.

Maar stel dat één van u zich na het douchen moet scheren. Het gemiddelde debiet van een wastafel is 2 liter per minuut. Als dat 2 minuten duurt, heb je nog eens 3 liter nodig.

Laten we zeggen dat u na het douchen de vaatwasser wilt laten draaien. De gemiddelde vaatwasser gebruikt 22 liter (met energiezuinige modellen die 14 liter gebruiken).

Als je al die liters bij elkaar optelt, krijg je 180 liter is. Dat betekent dat u waarschijnlijk een tank van 200 liter wilt hebben.

Maar hoe groter de tank, hoe meer hij kost. Dus als u geld wilt besparen, kunt u ervoor kiezen de vaatwasser ’s avonds te laten draaien en ’s ochtends te douchen. Of u en uw partner kunnen 3 minuten korter douchen …

Als u met een loodgieter wilt praten om te weten te komen welke maat warmwaterboiler het beste is voor uw huis, vragen dan hier op deze website prijzen op van warmtepompboilers met 200 liter, of warmtepompboilers met 300 liter, enzovoort.

info ik wil een warmtepompboiler kopen |


warmtepompboiler kopen
warmtepompboiler kopen

Warmtepompboilers vs. conventionele gas en elektrische boilers

Warmtepompboilers zijn iets duurder dan de goedkoopste standaard gas- en elektrische modellen. Dat roept de vraag op: is het het extra geld waard?

Veel lagere bedrijfskosten

Naast de initiële kosten van een boiler is het belangrijk om te kijken naar de jaarlijkse bedrijfskosten.

Dat komt omdat waterverwarmers over het algemeen ongeveer 20% van de totale energie van uw huis verbruiken. Als je bedenkt dat een doorsnee huiseigenaar tussen de € 1.500 en € 2.500 per jaar aan energie uitgeeft, komt dat aardig in de buurt.

Warmtepompboilers zijn over het algemeen 4x efficiënter dan standaard gas- en elektrische modellen. Dat betekent dat het gemiddelde huishouden zo’n €400-800 per jaar bespaart.

Met andere woorden, een hybride warmtepompboiler betaalt zichzelf in 1 tot 2 jaar terug. Over 10 jaar bespaart u tussen €3.000 en €5.000. Niet slecht.

Langere garantie

Naast de jaarlijkse besparing krijg je over het algemeen ook een langere garantie als je een warmtepompboiler van IZI Heat koopt.

Subsidies voor een warmtepompboiler van IZI Heat

Zoals we hierboven al vermeldden, zijn er ook subsidies mogelijk wanneer u een hybride boiler of warmtepompboiler koopt.

Op dit moment geeft de Vlaamse overheid u een premie van €300 als u een warmtepompboiler koopt.

Lagere koolstofvoetafdruk

Verreweg de beste eigenschap van warmtepompen is hun lage CO2-voetafdruk. Behalve zonneboilers – die nog vaak duur zijn – zijn warmtepompen de meest milieuvriendelijke waterverwarmer die er is.

Dankzij hun hoge energie-efficiëntie stoot de gemiddelde warmtepompboiler 4x minder uit dan traditionele gas boilers en elektrische boilers.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Warmtepompboilers vs. tankloze boilers

Veel mensen die warmtepompboilers van IZI Heat overwegen, kijken ook naar tankloze boilers. Dat komt omdat beide energie-efficiënter zijn dan conventionele gas- en elektrische boilers. Daarom leiden beide tot besparingen op de lange termijn.

Hoe zijn hybride boilers met warmtepomp te vergelijken met tankloze boilers?

Meer onmiddellijke capaciteit

De beste warmtepompboilers op de markt bieden veel meer onmiddellijke warmwatercapaciteit dan tankloze boilers.

Stel dat u en uw gezin thuiskomen van een kampeertocht of een voetbalwedstrijd en dat iedereen tegelijk wil douchen.

Als u een warmtepompboiler hebt, is dat geen probleem. Met een tank van 200 liter kunt u bijvoorbeeld 4 keer achter elkaar douchen.

Maar als u een tankloze boiler hebt gekocht, zal uw gezin waarschijnlijk in de problemen komen als drie van u tegelijk willen douchen.

Dus als je veel warm water in één keer nodig hebt, is de warmtepomp de beste keuze.

Kleinere ecologische voetafdruk

Hoewel tankloze boilers milieuvriendelijker zijn dan conventionele gas- en elektrische boilers, kunnen ze het nog steeds niet winnen van warmtepompboilers.

De gemiddelde warmtepompboiler van IZI Heat stoot ongeveer de helft minder CO2 uit (200 kg per jaar) in vergelijking met tankloze modellen (400 kg per jaar). Waarom?

Warmtepompen verplaatsen warmte, terwijl tankloze boilers warmte genereren.


[toc]