Warmtepompboiler kopen | prijzen en afmetingen

Ik wil een warmtepompboiler kopen

Bent u op zoek naar de beste warmtepompboiler? Een warmtepompboiler is een toestel dat warmte uit de lucht haalt en zorgt voor warm sanitair water.

Een warmtepompboiler is véél energiezuiniger dan een elektrische boiler, en is terug verdiend na 1 jaar!

Interesse in de IZI Heat warmtepompboiler prijzen en modellen? Vraag snel uw gratis offerte aan bij IZI Heat:

warmtepompboiler - Warmtepompboiler kopen

Stap 1 van 2

Warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler kopen

Wat is een warmtepompboiler?

De meeste huiseigenaren zijn vertrouwd met de warmtepomp technologie voor het verwarmen en koelen van hun huis. Een warmtepompboiler van IZI Heat maakt gebruik van dezelfde technologie om water te verwarmen, waardoor het rendement 2 tot 3 keer hoger ligt dan dat van een standaard elektrische boiler. Warmtepompboilers die vandaag op de markt zijn, bevatten een opslagtank, een compressor en een ventilator in één toestel.

Hoewel ze duurder zijn, biedt de Vlaamse overheid een premie aan die de kosten van een warmtepompboiler en de installatie drastisch verlagen.

Hoe werkt een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler werkt als een koelkast in omgekeerde volgorde. In plaats van een compressor te gebruiken om warmte uit de koelkast te halen en deze over te brengen naar de omringende ruimte, gebruikt een warmtepomp de compressor om warmte uit de omringende lucht te halen en deze over te brengen naar een opslagtank, waar uw water wordt verwarmd.

De meeste warmtepompboilers hebben ook een back-up weerstandselement – zoals een standaardboiler – voor situaties waarin de omgevingstemperatuur in de kamer niet hoog genoeg is. Voor de meest efficiënte werking zijn de meeste warmtepompboilers geschikt voor een perfect temperatuurbereik het hele jaar door.

info warmtepompboiler kopen |


Warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler kopen

Waarom een warmtepompboiler kopen

Een warmtepompboiler van IZI Heat is een geweldige oplossing voor huiseigenaren die momenteel een standaard elektrische boiler hebben, en deze willen vervangen omdat hun huidige boiler oud, inefficiënt en/of lek is, of omdat ze gewoon hun jaarlijkse elektriciteitsrekening willen verlagen. Terwijl het gemiddelde huis met een standaard elektrische boiler ongeveer € 500 per jaar uitgeeft aan het verwarmen van water, zal een warmtepompboiler de jaarlijkse kosten met € 250 tot € 300 verminderen.

Of u nu bezorgd bent over de impact op het milieu of gewoon de kosten van het verwarmen van uw water wilt drukken, een warmtepompboiler is een winnaar in beide categorieën. Bovendien vallen de prijs en kosten voor het kopen en installatie van een warmtepompboiler best mee.

Wat zijn de voordelen van een warmtepompboiler?

Het is belangrijk om de voordelen en de nadelen van een warmtepompboiler te bekijken. Hier zijn er enkele die eruit springen:

Voordelen

Verlaagt de elektriciteitsrekening met 200 – 300 € per jaar
Aanschaf & installatie met premies kunnen minder kosten dan een standaard tank installatie
Sommige tanks zijn van roestvrij staal, met een levenslange garantie
Digitale app: volg de werking van de verwarming op basis van uw voorkeur van efficiëntie
Ideaal voor in een garage of andere ongeconditioneerde ruimte

Nadelen

De meeste toestellen zijn groot en vereisen aanpassingen aan de leidingen en de installatie
Bij installatie in een kelder heeft de unit een condensleiding pomp nodig
Bij warmtepompboilers moet het luchtfilter om de 1-2 jaar worden vervangen
Ze maken ongeveer evenveel lawaai als een vaatwasser en zijn dus niet ideaal wanneer ze naast een slaapkamer of andere leefruimte worden geïnstalleerd


warmtepompboiler prijzen iziheat


Warmtepompboiler kopen

Bij de keuze van een warmtepompboiler moet u het volgende in overweging nemen:

Welke grootte en eerste uurwaarde heb ik nodig?

Overweeg het aantal slaapkamers en badkamers in uw huis, en vraag uw installateur om een maat voor te stellen die aan uw behoeften voldoet. De meeste warmtepompboilers hebben een capaciteit van 200 liter of 300 liter, en het eerste-uur-getal – een meting van hoeveel warm water de boiler zal produceren in een uur tijd – zal slechts iets hoger zijn dan de capaciteit, omdat het warmtepomp verwarmingsproces vrij traag is.

Welke ruimtebeperkingen heb ik?

Omdat warmtepompboilers vaak groter en breder zijn dan het huidige model in uw huis, moet u rekening houden met de beschikbare ruimte voor een grotere unit. Vraag je installateur om je door het proces te leiden om te bepalen of je genoeg ruimte hebt om de warmtepompboiler te laten installeren en om het luchtfilter te onderhouden.

Waar moet ik op letten bij een efficiëntie-factor (EF)?

Hoe hoger de EF, hoe lager de bedrijfskosten. De beste warmtepompboilers hebben een EF van 2,0, wat betekent dat ze 200% efficiënt zijn. Dat klinkt misschien vreemd, maar de EF vergelijkt de hoeveelheid geproduceerd warm water per eenheid verbruikte elektriciteit op een doorsnee dag, dus 200% rendement betekent dat de geproduceerde warmte-energie twee keer de verbruikte hoeveelheid elektriciteit is.

Welk merk moet ik kiezen?

Enkele belangrijke zaken om te overwegen bij het kiezen van het merk van uw warmtepompboiler zijn garantie, beschikbaarheid van lokale dienstverleners, en betrouwbaarheid. De beste warmtepompboilers op de markt hebben een levenslange garantie op de tanks, die gemaakt zijn van roestvrij staal.

Zorg ervoor dat er installateurs van IZI Heat in uw buurt zijn die gecertificeerd zijn om met dit product te werken, voor het geval u uw boiler moet laten onderhouden. Lees ook wat anderen die de merken hebben gekocht die u in gedachten hebt, te zeggen hebben over de betrouwbaarheid van hun boilers.

info warmtepompboiler kopen |


Warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler kopen

Installatie en onderhoud van een warmtepompboiler

De eerste drie dingen die u moet overwegen bij het kiezen van de installatie van een warmtepompboiler zijn het brandstoftype, de locatie en de elektrische capaciteit in uw huis.

Brandstoftype. Als je momenteel een gasboiler hebt, zullen de meeste installateurs en nutsbedrijven adviseren om het bij gas te houden. Hoewel warmtepompboilers een indrukwekkend rendement behalen, zijn de bedrijfskosten van een warmtepompboiler in de meeste gevallen nog steeds hoger dan de bedrijfskosten van een gasketel.

En na het overwegen van opwekking en lijnverliezen met elektriciteit, is het gebruik van gas om uw water te verwarmen vanuit een algemeen kosten- en milieuperspectief. soms geschikter. Maar dan moet u over gas beschikken natuurlijk. Indien niet dan is een warmtepompboiler op elektriciteit de beste keuze.

Locatie

De meeste stimulansen worden alleen gegeven als de warmtepompboiler zich in een garage of een andere onverwarmde, ongeconditioneerde ruimte bevindt. Een warmtepompboiler moet over het algemeen in een ruimte van voldoende kubieke meter worden geïnstalleerd, zodat er voldoende omgevingslucht beschikbaar is om de boiler efficiënt te laten werken. Als u uw waterverwarming-systeem hiervoor moet verplaatsen, vraag uw installateur dan om u te laten weten wat dit inhoudt.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Elektriciteit

De meeste warmtepompboilers van IZI Heat hebben een stroomonderbreker van 30 ampère en een draad van 10 ampère nodig. Als u vragen hebt over de elektrische installatie, vraag dan uw installateur hoe u dit kunt controleren. In sommige gevallen moet je een elektricien enkele aanpassingen laten doen voordat je de warmtepompboiler kunt installeren.

Onderhoud

Bij het schatten van de totale kosten voor de installatie van een warmtepompboiler, moet uw installateur de huidige loodgieter voorschriften en vergunningskosten met u doornemen voordat hij in uw huis aan het werk gaat. Zorg ervoor dat u de voorschriften begrijpt, zodat uw warmtepompboiler veilig wordt geïnstalleerd.

Vraag uw installateur ook om u te helpen begrijpen wat de periodieke onderhoudsvereisten van een warmtepompboiler zijn. Hoewel de onderhoudskosten laag zijn, is het belangrijk dat u uw luchtfilter regelmatig schoonmaakt om de levensduur van uw warmtepomp te verlengen. Lees de gebruikershandleiding van de warmtepompboiler voor de juiste tips en aanbevelingen.

info warmtepompboiler kopen |


Warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler kopen

Wat is een warmtepompboiler?

Warmtepompboilers absorberen warmte uit de lucht en brengen die over om water te verwarmen. Daarom worden ze ook “lucht warmtepompen” genoemd. Ze werken op elektriciteit, maar zijn ruwweg drie keer efficiënter dan een conventionele elektrische boiler. Als ze in de juiste omgeving worden gebruikt, besparen ze energie, besparen ze geld en verminderen ze de uitstoot van broeikasgassen.

Als u overweegt een warmtepompboiler aan te schaffen of meer informatie wenst, vraag dan gratis een vrijblijvende prijsofferte aan.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast, maar in plaats van warmte uit de koelkast te pompen om hem koel te houden, pompen ze warmte in het water. Er wordt elektriciteit gebruikt om een koelmiddel door het systeem te pompen. Het koelmiddel brengt de door de lucht geabsorbeerde warmte over op het water in de tank.

Warmtepompen werken door het gebruik van een koelmiddel dat verdampt bij lage temperaturen.

Er zijn verschillende stappen in het proces:

Een vloeibaar koelmiddel gaat door een verdamper waar het warmte uit de lucht opneemt en een gas wordt.

Het gaskoelmiddel wordt samengeperst in een elektrische compressor. Door het comprimeren van het gas stijgt de temperatuur ervan, zodat het warmer wordt dan het water in de tank.

Het hete gas stroomt naar een condensor, waar het zijn warmte afgeeft aan het water en weer in een vloeistof verandert.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Het vloeibare koelmiddel stroomt vervolgens naar een expansieventiel waar de druk wordt verlaagd, zodat het kan afkoelen en de verdamper in kan gaan om de cyclus te herhalen.

Een warmtepompboiler gebruikt elektriciteit om de compressor en de ventilator aan te drijven, in tegenstelling tot een traditionele elektrische weerstandsverwarmer die elektriciteit gebruikt om het water rechtstreeks te verwarmen. De warmtepompboiler is in staat een veel grotere hoeveelheid warmte-energie van de omringende lucht over te brengen op het water, waardoor deze zeer efficiënt is. De hoeveelheid warmte die van de lucht naar het water kan worden overgedragen, hangt af van de omgevingstemperatuur.

Als de buitentemperatuur hoger is dan de koude koelvloeistof, zal de warmtepompboiler warmte opnemen en deze naar het water verplaatsen. Hoe warmer de buitenlucht, hoe gemakkelijker het voor de warmtepomp is om warm water te leveren. Naarmate de buitentemperatuur daalt, kan er minder warmte worden overgedragen, en daarom werken warmtepompboilers niet zo goed op plaatsen waar de temperaturen laag zijn.

Om ervoor te zorgen dat de verdamper continu warmte kan opnemen, moet er een constante toevoer van verse lucht zijn. Een ventilator wordt gebruikt om de luchtstroom te ondersteunen en de afgekoelde lucht af te voeren.

Warmtepompboilers zijn verkrijgbaar in twee configuraties: geïntegreerde/compacte systemen en split-systemen.

Geïntegreerde/compacte systemen: de compressor en de opslagtank vormen één geheel.

Split-systemen: de tank en de compressor zijn gescheiden, zoals bij een split airco.

info warmtepompboiler kopen |


Warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler kopen

Warmtepompboiler kopen

Als u een nieuwe boiler moet kopen omdat uw bestaande defect is of als u gaat renoveren, moet u precies nagaan welk type waterverwarmer het best aan uw behoeften voldoet. Er zijn verschillende energie-efficiënte warmwatertechnologieën waaruit u kunt kiezen.

Waar moet ik op letten?

De prestaties van de boiler en de keuze van de beste technologie voor uw omstandigheden hangen af van een aantal factoren:

– Hoeveel warm water u gebruikt
– Het tijdstip van de dag dat u warm water gebruikt
– De grootte van uw huis
– Hoeveel mensen wonen in uw huishouden
– De beschikbare energiebronnen op uw locatie
– De tarieven die voor u beschikbaar zijn

Er zijn ook meer algemene zaken waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van uw systeem:


warmtepompboiler prijzen iziheat


Waar kan ik mijn warmtepompboiler installeren?

Afhankelijk van het type systeem dat u wilt installeren, kunnen warmwatertoestellen binnen, buiten, op het dak of een combinatie van deze plaatsen worden geïnstalleerd. Idealiter wordt de boiler in de buurt van de badkamer geplaatst, met korte leidingen tussen de tank en de kranen in de badkamer om de tijd tussen het opendraaien van een kraan en het krijgen van warm water te verkorten.

Wat gaat de warmtepompboiler kosten?

De kosten van een boiler zijn niet alleen de prijs van het apparaat. U moet ook rekening houden met de installatie-, werkings- en onderhoudskosten en met de garantie op het warmwatersysteem of onderdelen zoals de compressor, de pomp, het paneel of de geëvacueerde buizen. Er kunnen boiler subsidies of premies beschikbaar zijn om de kosten van uw systeem te dekken.

Welke energiebron zal mijn waterverwarmer gebruiken?

Afhankelijk van of u een warmtepompboiler, zonneboiler met een elektrische booster of zonneboiler met een gasbooster installeert, moet u misschien nagaan of uw unit op een bepaald tarief moet werken.

info warmtepompboiler kopen |


Warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler kopen

Welke vragen moet ik stellen over installaties?

Het is een goed idee om uw gemeente te bellen om te zien of goedkeuring nodig is voor een installatie, dit is vooral nodig voor buiteninstallaties. Deze dienst kan door uw installateur worden geleverd.

Controleer of de vakmensen die het systeem installeren allemaal een vergunning en erkenning hebben om het werk uit te voeren als aannemer.

Ga na welke leveranciers/installateurs er zijn en vraag offertes op voor de boilers waarin u geïnteresseerd bent.

Zorg ervoor dat u de verschillen tussen de systemen en de optionele onderdelen begrijpt.

Er zijn ook enkele specifieke punten waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van bepaalde technologieën:

Boiler op zonne-energie

– Is er toegang tot een on-beschaduwde dakruimte?
– In welke richting kan de zonnecollector worden gericht?
– Heb ik vorst bescherming nodig?
– Moet mijn dak verstevigd worden om het gewicht van het systeem aan te kunnen?
– Gas of elektrische aanjager?


warmtepompboiler prijzen iziheat


Gasboiler

– Heb ik toegang tot aardgas?

Warmtepompboiler

– Is de unit geschikt voor het klimaat in mijn gebied?
Warmtepompboilers hebben een adequate luchtstroom nodig. Is de locatie geschikt om deze luchtstroom toe te laten?
– Hoeveel lawaai wordt er geproduceerd tijdens de werking van de warmtepomp boiler en hebben mijn buren of iemand anders in mijn huis hier last van?

Elektrische boiler

– Hernieuwbare elektriciteit of elektriciteit van het net?
– Uw tariefopties als u netstroom gebruikt – continu, daluren of tijd van gebruik?


De 4 voordelen van een warmtepompboiler voor warm water

Ontdek de 4 voordelen van een warmtepompboiler voor warm water voor uw woning.

1. Een warmtepompboiler is een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier om het warme water in uw huis op de gewenste temperatuur te houden.

In tegenstelling tot traditionele boilers, maakt een warmtepompboiler gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen om warm water voor uw huis te produceren.

Warmtepompboilers zijn ook in staat om de energiekosten 4-6 keer meer te verlagen dan conventionele toestellen – aangezien er minder energie aan te pas komt bij de productie van warm water.

2. IZI Heat biedt een verscheidenheid aan maten van warmtepompboilers die in elk budget of elke ruimte passen.

IZI Heat biedt verschillende maten warmtepompboilers, voor elk budget en elke ruimte. Wij bieden normale modellen aan voor woningen en grotere modellen voor grotere huishoudens.

3. Als u een warmtepompboiler installeert, kunt u besparen op uw energierekeningen door uw maandelijks stroomverbruik te verminderen.

Wanneer u een warmtepompboiler installeert, kan dat uw maandelijks stroomverbruik helpen verminderen. Als u het type persoon bent dat de hele dag thuis doorbrengt of thuis slaapt, dan kan de installatie van een warmtepompboiler u veel voordeel opleveren. Ze bieden meer energie-efficiëntie, omdat ze gebruik maken van hernieuwbare bronnen.

4. Als u niet zeker weet welke grootte van warmtepompboiler het beste zou werken voor uw behoeften, bieden wij bij IZI Heat een calculator aan waar u informatie kunt invoeren over uw verbruik.

IZI Heat biedt ook een calculator aan waar u informatie over uw verbruik kunt invoeren. Zo kunnen wij u de best mogelijke maat van warmtepompboiler voor uw woning geven.

Tip: een warmtepompboiler kopen doe je bij IZI Heat.


Een warm water boiler van 200 liter of 300 liter kopen

De juiste maat van warm water boiler voor uw huis kiezen.

Het kiezen van de juiste maat warmtepompboiler voor uw huis is de eerste stap in het proces van het kopen van een warmtepompboiler. Er zijn verschillende hoofdmaten: 200 liter, 270 liter, enz. U moet de maat kiezen die voor uw huis geschikt is.

Hier zijn enkele belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u een warmwaterboiler kiest:

Hoeveel mensen wonen er in uw huishouden? Als u meer dan drie of vier gezinsleden hebt, kunt u beter een groter toestel installeren.

Wanneer zal het nieuwe warm water gebruikt worden? Als het nieuwe warm water de hele dag gebruikt gaat worden, dan is het beter een groter toestel te installeren.

Wilt u uw warm water onmiddellijk hebben, zonder opwarmtijd? Zo ja, overweeg dan de installatie van een warmtepompboiler.

Een gasboiler of een elektrische boiler kosten misschien minder dan een warmtepompboiler, maar ze gebruiken (of moet we zeggen: verslinden) veel meer energie, en ze zijn minder efficiënt. Een warmtepompboiler is een veel beter keuze.

Hoe wilt u het warme water in uw huishouden gebruiken? Als u het grootste deel van uw douches en wasmachine ladingen ’s nachts doet, dan kan een warmtepompboiler voor u efficiënter zijn.

Bovendien, als u momenteel een elektrische boiler of een gas opslagvat hebt dat niet erg groot is (200 liter), zal een warmtepompboiler veel minder energie kosten.


Waarom een warmtepompboiler kopen?

De warmtepompboiler van IZI Heat gebruikt warme lucht uit uw huis om uw warm water voor het sanitair te verwarmen. Om de gewenste temperatuur van uw sanitair warm water te bereiken, wordt de opgewekte energie gecombineerd met elektrische energie (bv. van uw zonnepanelen) die aan de omgevingslucht wordt onttrokken om dat doel te bereiken.

De IZI warmtepomp gebruikt de warme lucht (warmte) die reeds in uw huis aanwezig is om uw sanitair warm water te verwarmen. Op die manier gebruikt u geen extra elektrische energie zoals bij traditionele elektrische boilers, maar maakt u gebruik van thermische verwarming via een efficiënt proces waarbij warme lucht uit de omgeving wordt omgezet in iets bruikbaars. Hoe groter het verschil tussen de luchttemperatuur en de gewenste watertemperatuur, hoe efficiënter dit proces wordt.

Een warmtepompboiler kopen?

Waarom een warmtepompboiler kopen? Warm water, via een elektrische boiler, een gasboiler of een warmtepompboiler – wat is het beste voor u en uw gezin. In deze uitvoerige inleiding worden de verschillen tussen de drie mogelijkheden uitgelegd.

Een elektrische boiler verbruikt veel energie. Een gasboiler verbruikt minder energie.

De warmtepompboiler technologie is veel efficiënter dan een elektrische of een gasboiler, omdat zij de reeds aanwezige warmte in uw huis gebruikt om warm water te produceren – met zeer weinig extra energie.

Doe eerst uw onderzoek, en overleg zeker met een deskundige leverancier van warmtepompboilers zoals IZI Heat voordat u een definitieve beslissing neemt.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste warmtepompboiler?

We leggen u graag uit hoe u een holistische oplossing kunt kiezen die perfect aan uw behoeften voldoet. Bij IZI Heat bieden we oplossingen op maat aan, gebaseerd op jarenlange ervaring en deskundigheid op het gebied van warmtepompboilers – wat betekent dat u precies krijgt wat u nodig hebt, tegen een betaalbare prijs. Dus als u een warmtepompboiler voor uw woning of bedrijf nodig hebt, aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen.


Een warmtepompboiler vs gasboiler: de verschillen

Wat zijn de verschillen tussen een warmtepompboiler en een gasboiler?

Een warmtepompboiler is over het algemeen efficiënter dan een gasboiler of gasketel. Het water wordt verwarmd door lucht in plaats van door het verbranden van brandstof.

Dit betekent dat het veel gemakkelijker is om een warmtepompboiler te installeren, omdat er geen rookkanalen of schoorstenen nodig zijn.

Een ander verschil tussen de twee ketels is de manier waarop ze werken. Een gasboiler werkt door brandstof te verbranden om warm water te maken. Bij dit proces ontstaan ook koolmonoxidedampen, die veilig uit het huis verwijderd moeten worden.

Een warmtepompboiler werkt met een elektrische motor die gevoed wordt door elektriciteit van het net of door zonnepanelen. De lucht verwarmt water, dat dan door buizen in uw woning, bijvoorbeeld badkamer, stroomt. Dit proces kan langer duren dan bij een gasketel, maar het produceert geen koolmonoxidedampen.

Een ander verschil is dat een warmtepompboiler gebruikt kan worden in huizen met zonnepanelen, terwijl u een gasketel niet voor dit doel zou gebruiken.

U kunt ook overwegen of u tijdens de zomermaanden, wanneer het bewolkt of regenachtig kan worden, voldoende reserve-elektriciteit hebt die door uw zonnepanelensysteem wordt opgewekt? Zo ja, dan is het gebruik van een warmtepompboiler het beste.

Wat zijn enkele andere verschillen tussen warmtepompboilers en gasketels?

Het belangrijkste verschil is hoe ze warm water produceren: door verbranding (brandstof verbranden) of door in plaats daarvan lucht te gebruiken; een ander belangrijk verschil is of ze aangesloten zijn op een externe stroomvoorziening, zoals elektriciteit van het net of hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen; nog een andere factor die hen onderscheidt zijn hun veiligheidskenmerken – wat voor gassen stoten ze uit en zijn eventuele veiligheidstoestellen beschikbaar.

Een warmtepompboiler is efficiënter dan een gasketel, en kan gebruikt worden in tijden van weinig zonlicht; een ander onderscheid tussen de twee ketels is dat ze verschillende soorten isolatie en ventilatiesystemen nodig hebben om oververhitting of backfiring te voorkomen; nog een andere overweging bij de keuze tussen het ene en het andere komt neer op hoeveel ruimte er in uw huis is – warmtepompboilers zijn gewoonlijk groter dan gasketels, dus hou hier rekening mee. Een kelder is een ideale plaats voor een warmtepompboiler.


Een warmtepompboiler vs elektrische boiler: de verschillen

Wat zijn de verschillen tussen een warmtepompboiler en een elektrische boiler?

Een warmtepompboiler vs. elektrische boiler: de verschillen

Het eerste verschil tussen de twee ketels is dat een warmtepompboiler geen aardgas of propaan nodig heeft om warm water te maken, terwijl een elektrische boiler elektriciteit nodig heeft. Het andere grote verschil is dat het water in een warmtepompboiler verwarmd wordt en dan veranderd wordt in verdampte vloeistof (in stoom). Het water verdampt niet, zoals het in een elektrische boiler zou doen.

Een warmtepompboiler is een apparaat dat thermische energie van de ene plaats naar de andere overbrengt. Een warmtepompboiler gebruikt een luchtverdamper-spoel en dezelfde koelcyclus zoals uw frigo. Uw koelkast of frigo pompt verdampte vloeistof (koelmiddel) in een buitenunit, die warmte uit de omgeving absorbeert. Het vloeibaar gemaakte gas keert dan met die warmte naar binnen terug, waar het weer gasvormig wordt voordat het in het compressor gedeelte van het systeem komt.

Elektrische boilers gebruiken elektriciteit om warm water te produceren, met elektrische elementen eraan vast. Deze elektrische elementen brengen hun eigen bron van interne verbranding over door opwarmen wanneer ze ingeschakeld worden, en dan het water verwarmen dat erin zit.

Een elektrische boiler heeft gewoonlijk een lange cilindrische vorm met platte zijden (zoals batterijen), maar sommige zijn rond of vierkant. Het water stroomt door buizen die in de tank of erbuiten liggen, waardoor de warmte die ontstaat door de elektriciteit die door die metalen spoelen stroomt, rechtstreeks wordt overgebracht naar het water.

Een warmtepompboiler maakt geen gebruik van een verbrandingsproces, en produceert dus geen kooldioxide zoals een elektrische boiler dat doet.


Een warmtepompboiler die gebruikt maakt van uw zonnepanelen als energiebron

Een warmtepompboiler die gebruikt maakt van uw zonnepanelen, het kan.

Een warmtepompboiler is een toestel dat uw zonnepanelen gebruikt voor warmte. Traditionele boilers gebruiken gas, kolen, of stookolie om warmte te produceren. De warmtepompboiler daarentegen absorbeert de energie van de zon en zet die om in warmte. Het proces van het absorberen van de zonne-energie gebeurt met behulp van een zonnepaneel en een elektrische motor. Zonnepanelen absorberen zonlicht en zetten het om in elektriciteit. Deze elektriciteit drijft de elektromotor aan, die dan een ventilator in de zonnebuis aandrijft, die verbonden is met een apparaat, zoals een warmtepompboiler, in uw huis.

De installatie van een warmtepompboiler die gebruik maakt van uw zonnepanelen voor energie begint met de installatie van één of meer zonnebuizen in het dak van uw huis, die dan aangesloten kunnen worden op een elektrische motor in de kelder. De elektriciteit die door deze zonnepanelen wordt opgewekt, verwarmt water en stuurt warm water door de buizen in elke buis door uw hele huis. Deze kamers zijn verzegeld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekkage problemen of mogelijke schade door vriestemperaturen buiten tijdens de wintermaanden. Als dit systeem geïnstalleerd is, is er geen extra gasleiding nodig, omdat het al voorzien is van zijn eigen energiebron: natuurlijk zonlicht! Dit resulteert in besparingen op energiekosten.

Warmtepompboilers zijn ook heel veilig, omdat ze geen gas of stookolie gebruiken voor de warmteproductie – geen brandgevaar dus! Ze kunnen overal geïnstalleerd worden en werken stil zonder overmatige geluidsoverlast te produceren. De temperatuur van het water dat door dit systeem geproduceerd wordt varieert wel met de tijd, maar de meeste mensen vinden dat de temperatuur tussen 45 en 50 graden ligt.

Het installatieproces kan ingewikkeld lijken, vooral als u het zelf doet in plaats van een expert in te huren. Doe daarom een beroep op IZI Heat voor het plaatsen van een warmtepompboiler in uw woning.


Warmtepompboiler subsidie of premie

Een warmtepompboiler kopen? Wie investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water, kan hiervoor bij Fluvius een premie aanvragen. De premie per woning of wooneenheid bedraagt 300 euro. Of 360 euro voor klanten met uitsluitend nachttarief.


Wilt u een warmtepompboiler kopen?

Bent u op zoek naar een warmtepompboiler? Wilt u een warmtepompboiler kopen? Kies dan voor de jarenlange ervaring van IZI Heat in het plaatsen en installeren van warmtepompboilers. Onze warmtepompboilers zijn, net als onze andere producten en diensten, ontworpen om in alle opzichten uit te blinken. Wij gebruiken alleen de beste componenten om uw comfort optimaal te verwezenlijken.

Onze warmtepompboilers zijn ontworpen met uitmuntendheid in het achterhoofd – wij gebruiken alleen componenten van prima kwaliteit, zodat u er gedurende hun hele levensduur maximaal comfort van krijgt. Neem vandaag nog contact met ons op en doe een offerte aanvraag (prijzen, merken en modellen van warmtepompboilers) op deze website.


Waarom zou ik een warmtepompboiler kopen voor mijn warm water ?

Er zijn verschillende redenen waarom u de aanschaf van een warmtepompboiler voor uw warm water of een warmtepomp zou moeten overwegen:
1. Energie-efficiëntie: Warmtepompboilers zijn over het algemeen energie-efficiënter dan conventionele boilers, omdat ze een kleinere hoeveelheid elektriciteit gebruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Dit kan u geld besparen op uw energierekening en uw ecologische voetafdruk verkleinen.
2. Milieuvriendelijk: Omdat warmtepompboilers geen brandstof hoeven te verbranden om warmte te produceren, produceren ze geen emissies. Dit maakt ze tot een milieuvriendelijke optie voor de verwarming van uw huis.
3. Veelzijdig: Warmtepompen kunnen worden gebruikt voor zowel verwarming als warm water, waardoor ze een veelzijdige oplossing zijn voor uw huis.
4. Lange levensduur: Warmtepompboilers zijn robuust en hebben een lange levensduur, wat betekent dat ze jarenlang op betrouwbare wijze warmte en warm water kunnen leveren.
In het algemeen bieden warmtepompboilers een aantal voordelen en zijn ze een geweldige optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een energie-efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor de verwarming van hun huis.

Hoe werkt een warmtepompboiler die warm water produceert ?

Een warmtepompboiler die warm water produceert, maakt gebruik van een warmtepomp om warmte aan de lucht of de grond te onttrekken en deze over te dragen aan het water in de boiler. De warmtepomp bestaat uit een compressor, een verdamper en een condensor. De compressor comprimeert het koelgas, waardoor de temperatuur stijgt. Het hete gas stroomt vervolgens door de verdamper, waar het warmte absorbeert van de omgevingslucht of de grond. Het koelmiddel stroomt vervolgens door de condensor, waar het de warmte afgeeft aan het water in de boiler. Het verwarmde water circuleert vervolgens door uw huis en zorgt voor warm water.

Wat zijn de financiële voordelen van een warmtepompboiler ?

Een van de belangrijkste financiële voordelen van een warmtepompboiler is de mogelijkheid tot energiebesparing. Omdat warmtepompboilers over het algemeen energiezuiniger zijn dan traditionele boilers, kunnen ze u geld besparen op uw energierekening. Het exacte besparingsbedrag hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van uw huis en het rendement van de warmtepomp zelf.

Naast de potentiële energiebesparingen komen warmtepompboilers ook in aanmerking voor bepaalde financiële stimulansen, zoals belastingkredieten en kortingen, die de initiële kosten van het systeem kunnen helpen compenseren. Neem contact op met een professional in verwarming en koeling, zoals IZI Heat, voor meer informatie over de financiële voordelen van een warmtepompboiler.