Warmtepompboiler vs gasketel

Stap vandaag nog over op een warmtepompboiler en bespaar op uw energierekening!

Als u uw water nog steeds verwarmt met een gasketel, is het tijd om over te stappen op een energie-efficiënte warmtepompboiler van IZI Heat.

Onze geavanceerde technologie bespaart u geld op uw maandelijkse energierekening en vermindert tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk.

Wacht niet – stap vandaag nog over en geniet van alle voordelen van een warmtepompboiler!

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over onze prijzen, modellen en opties, en om deskundig advies te krijgen over welke warmtepompboiler geschikt is voor uw huis.

Ons team helpt u graag bij de overstap naar een efficiëntere en duurzamere verwarmingsoplossing.

Stap vandaag nog over op IZI Heat en sluit u aan bij de miljoenen huiseigenaren die al zijn overgestapt op een warmtepompboiler.

Warmtepompboiler | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2


warmtepompboiler vs gasketel
warmtepompboiler vs gasketel

Welkom bij IZI Heat – de thuisbasis van de meest energie-efficiënte warmtepompboilers! Als u op zoek bent naar een kosteneffectieve en ecologische oplossing voor uw warm water behoeften, bent u bij ons aan het juiste adres! Onze warmtepompboilers (100, 150, 200 of 300 liter) zijn de perfecte vervanging voor uw gas- of oude elektrische boiler, omdat ze minder energie verbruiken en uw ecologische voetafdruk verkleinen. | Warmtepompboiler vs gasketel

Vergeleken met gasketels gebruiken onze warmtepompboilers binnenlucht en een warmtepomp om warm water te produceren voor gebruik in uw hele gebouw, inclusief douche, badkamer, keuken en meer. Bovendien kunt u onze boilers aansluiten op uw zonnepanelen en biedt de overheid subsidies of premies voor de installatie ervan. Bij IZI Heat bieden we ook kortingen op beurzen of seizoensuitverkopen om onze boilers voor iedereen betaalbaar te maken. Dus waarom wachten? Sluit u aan bij de groeiende gemeenschap van energiebewuste huiseigenaren en schakel vandaag nog over op de warmtepompboilers van IZI Heat!

 • Kosteneffectieve, groene oplossing voor uw warm water behoeften.
 • Hogere energie-efficiëntie in vergelijking met gasketels
 • Kortingen op beurzen en seizoensverkopen
 • Sluit uw zonnepanelen aan en verlaag uw energierekening
 • Laat uw contactgegevens achter op deze pagina als u geïnteresseerd bent in onze producten.
warmtepompboiler vs gasketel

Boiler vs. gasketel: wie wint de strijd om efficiëntie?

Als eigenaars van IZI Heat zijn wij van mening dat warmtepompboilers de meest energie-efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor waterverwarming zijn. In dit artikel vergelijken we warmtepompboilers met gasketels en laten we zien waarom we denken dat warmtepompboilers duidelijk voor liggen op het gebied van efficiëntie.

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler gebruikt binnenlucht en een warmtepomp om warm water te leveren voor gebruik in uw gebouw. Denk hierbij aan douches, baden, wastafels en keukenapparatuur. Een warmtepompboiler is er in maten van 100, 150, 200 of 300 liter. Warmtepompboilers kunnen ook worden aangesloten op uw zonnepanelen om hun energie-efficiëntie te verhogen.

Wat is een gasketel?

Een gasketel is een type centrale verwarming waarbij een gasgestookte boiler water verwarmt, dat vervolgens door radiatoren in uw gebouw wordt gecirculeerd. Gasketels kunnen ook worden gebruikt om water te verwarmen, maar meestal met een lager rendement dan warmtepompboilers.

Vergelijking van rendement | warmtepompboiler vs gasketel

Warmtepompboilers zijn ongelooflijk energie-efficiënt, met een rendement van 300% tot 400%. Dit betekent dat ze drie tot vier eenheden warmte produceren voor elke eenheid verbruikte elektriciteit. Gasketels zijn minder efficiënt en hebben doorgaans een rendement van ongeveer 90%. Dit betekent dat ze slechts 0,9 eenheden warmte produceren voor elke eenheid verbruikt gas.

Bovendien gebruiken warmtepompboilers binnenlucht om warm water te produceren, terwijl gasketels fossiele brandstoffen gebruiken om warmte te produceren. Dit maakt warmtepompboilers veel milieuvriendelijker en duurzamer, en dus beter voor het milieu.

Kostenvergelijking | warmtepompboiler vs gasketel

De aanschaf- en installatiekosten van een warmtepompboiler kunnen hoger zijn in vergelijking met een gasketel. Op de lange termijn is het rendement echter hoger. Warmtepompboilers hebben een langere levensduur dan gasketels en ze hebben ook lagere onderhoudskosten. Na verloop van tijd zullen de besparingen op de energiekosten de aanvankelijk hogere kosten ruimschoots goedmaken.

Subsidies en rabatten | warmtepompboiler vs gasketel

In België zijn er overheidssubsidies voor huiseigenaren die investeren in energiezuinige verwarmingssystemen zoals warmtepompboilers. Bovendien biedt IZI Heat vaak kortingen aan tijdens beurzen en seizoensverkopen, waardoor de overstap naar een warmtepompboiler betaalbaarder wordt voor klanten.

Waarom kiezen voor IZI Heat?

Bij IZI Heat zijn we toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit warmtepompboilers op de markt. Onze producten zijn ontworpen om efficiënt, milieuvriendelijk en kostenbesparend te zijn. Ons team van deskundigen zal onze klanten helpen de perfecte warmtepompboiler te vinden voor hun behoeften en budget.

 • Warmtepompboilers zijn energiezuiniger en milieuvriendelijker dan gasketels.
 • Warmtepompboilers hebben een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.
 • Overheidssubsidies en IZI Heat kortingen maken warmtepompboilers betaalbaarder.
 • Kies IZI Heat voor de hoogste kwaliteit warmtepompboiler en deskundig advies.
warmtepompboiler vs gasketel
warmtepompboiler vs gasketel

Beste combinatie van kosten en efficiëntie in warmtepompboilers van IZI Heat: Krijg de meest rendabele en ecologische oplossing voor de productie van sanitair warm water met de energie-efficiënte warmtepompboilers van IZI Heat. Bespaar 75% energie in vergelijking met elektrische boilers, gebruik slimme bedieningsfuncties, sluit aan op zonnepaneel en krijg subsidie van de Vlaamse overheid.

Beste tijd van het jaar om een IZI Heat ketel met kortingen te kopen: Mis de seizoensuitverkoop van de energiezuinige warmtepompboilers van IZI Heat niet. Kies voor de beste combinatie van kosten en efficiëntie voor uw warmwaterbehoeften en profiteer van kortingen. Een investering in een warmtepompboiler betaalt zichzelf in minder dan 5 jaar terug, verbetert de EPC-score van je huis en is goed voor het milieu.

Beste warmtepompboiler opties voor verschillende huishoudelijke behoeften: Ontdek het uitgebreide assortiment warmtepompboilers van IZI Heat om te voldoen aan uw huishoudelijke behoeften. Kies uit verschillende maten, capaciteiten en functionaliteiten om het meeste uit je investering te halen. Bedien je warmtepompboiler eenvoudig via smartphone of tablet, geniet van snelle hersteltijden en sluit hem aan op zonnepaneel voor maximale energie-efficiëntie.

Wat is de beste warmtepompboiler? | Info: Op zoek naar de beste warmtepompboiler? Kijk dan niet verder dan IZI Heat! Hun energiezuinige warmtepompboilers gebruiken lucht voor binnen en een warmtepomp om warm water te leveren en 75% energie te besparen in vergelijking met elektrische boilers. Kies uit verschillende maten, capaciteiten en functionaliteiten, en sluit aan op zonnepaneel voor nog meer energie-efficiëntie.

Beste warmtepompboilers in België | Gids: Vertrouw op de beste! IZI Heat verkoopt en installeert energiezuinige warmtepompboilers voor warm water in België. Hun warmtepompboilers zijn gemakkelijk te installeren en te bedienen, leveren 75% energiebesparing op in vergelijking met elektrische boilers, kunnen aangesloten worden op zonnepaneel en verbeteren de EPB- en EPC-score van je huis. Krijg subsidie van de Vlaamse overheid en geniet vandaag nog van de voordelen van een warmtepompboiler.

Beste warmtepompboilers voor snelle verwarming: Geniet van snelle hersteltijden en snelle verwarming met de energiezuinige warmtepompboilers van IZI Heat. Hun slimme regelfuncties en hoge efficiëntie garanderen warm water op aanvraag, en hun eenvoudige installatieproces zorgt voor minimale verstoring van je dagelijkse routine. Sluit ze aan op zonnepaneel voor nog meer energie-efficiëntie en bespaar 75% energie in vergelijking met elektrische boilers.

Beste hybride elektrische boiler | Info: Op zoek naar het beste van twee werelden? Overweeg dan de hybride elektrische boiler van IZI Heat. Profiteer van de voordelen van zowel elektrische boilers als warmtepompboilers en realiseer aanzienlijke energiebesparingen in vergelijking met traditionele elektrische boilers. Geniet van slimme bedieningsfuncties, eenvoudige installatie en aansluiting op zonnepaneel voor nog meer energie-efficiëntie. Neem contact op met IZI Heat voor meer informatie of voor vragen of opmerkingen.


5 Verrassende feiten die u moet weten over warmtepompboilers en gasketels.

Bij IZI Heat zijn we er trots op onze klanten te voorzien van de meest efficiënte en kosteneffectieve warmwateroplossingen. Onze warmtepompboilers zijn de nieuwste innovatie op de markt en hebben bewezen een milieuvriendelijk alternatief te zijn voor gasketels. In dit artikel onthullen we vijf verrassende feiten die u moet weten over warmtepompboilers en gasketels.

Warmtepompboilers zijn efficiënter dan gasketels | warmtepompboiler vs gasketel

Wist u dat warmtepompboilers tot 300% efficiënter zijn dan gasketels? Dat komt omdat ze omgevingslucht gebruiken om warmte op te wekken in plaats van fossiele brandstoffen te verbranden. Een warmtepompboiler verwarmt water door warmte uit de lucht te absorberen en deze vervolgens over te dragen aan het water. Dit proces verbruikt veel minder energie dan de verbranding van gas, waardoor het een milieuvriendelijke en kosteneffectieve optie is.

Warmtepompboilers hebben lagere onderhoudskosten.

In tegenstelling tot gasketels hebben warmtepompboilers niet veel onderhoud nodig. Zolang ze correct zijn geïnstalleerd, kunt u verwachten dat ze jarenlang effectief werken. Dit komt omdat ze geen verbrandingsprocessen hebben die roet of andere resten kunnen produceren die het systeem kunnen beschadigen. Met een warmtepompboiler kunt u rekenen op lagere onderhoudskosten en minder storingen dan met een gasketel.

Warmtepompboilers zijn stiller dan gasketels. | warmtepompboiler vs gasketel

Als u op zoek bent naar een systeem dat zowel efficiënt als stil is, dan is een warmtepompboiler de juiste keuze. In tegenstelling tot gasketels werken warmtepompboilers stil en veroorzaken ze geen geluidsoverlast. Ze zijn daarom ideaal voor gebieden waar het geluidsniveau tot een minimum moet worden beperkt, zoals woonwijken of appartementencomplexen.

Warmtepompboilers zijn milieuvriendelijker dan gasketels.

Een van de grootste voordelen van warmtepompboilers is dat ze milieuvriendelijk zijn. In tegenstelling tot gasketels, die koolstof in de atmosfeer brengen, produceren warmtepompboilers geen uitstoot. Dit maakt ze een ideale optie voor iedereen die zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen en wil bijdragen aan een schoner milieu.

Warmtepompboilers komen in aanmerking voor subsidies

Wist u dat u subsidie kunt krijgen voor de installatie van een warmtepompboiler? De overheid biedt verschillende subsidies aan voor wie wil overstappen op een hernieuwbare energiebron. Bij IZI Heat kunnen we u helpen om deze subsidies aan te vragen en de best mogelijke offerte voor uw nieuwe systeem te krijgen.

 • Stap over op een warmtepompboiler voor kosteneffectieve, efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen.
 • Zeg vaarwel tegen lawaaierige, onderhoudsintensieve gasketels en hallo tegen een stille, onderhoudsarme warmtepompboiler.
 • U helpt niet alleen het milieu te beschermen, maar komt ook in aanmerking voor overheidssubsidies.
 • Neem vandaag nog contact op met IZI Heat voor meer informatie over onze warmtepompboilers en profiteer van onze seizoensgebonden offertes en kortingen.

7 Problemen die warmtepompboilers oplossen en gasketels niet.

Als eigenaars van IZI Heat geloven wij dat warmtepompboilers de beste oplossing zijn voor waterverwarming. In dit artikel presenteren we 7 problemen die warmtepompboilers oplossen en gasketels niet.

Energie-efficiëntie

Warmtepompboilers zijn de meest energie-efficiënte oplossing voor warm water. In tegenstelling tot gasketels gebruiken ze geen verbranding om warmte op te wekken. In plaats daarvan onttrekt een warmtepomp warmte aan de omgeving en brengt deze over op het water. Dit kan leiden tot energiebesparingen tot 70% in vergelijking met gasketels.

Milieuvriendelijk

Omdat warmtepompboilers geen fossiele brandstoffen verbranden, zijn ze veel milieuvriendelijker. Ze produceren veel minder broeikasgassen en hebben dus een veel kleinere ecologische voetafdruk. Door een warmtepompboiler te verkiezen boven een gasketel, kunt u een positieve invloed uitoefenen op het milieu en uw totale koolstofuitstoot verminderen.

Stille werking

Als u ooit een gasketel in huis heeft gehad, weet u hoe lawaaierig deze kan zijn. Warmtepompboilers daarentegen zijn vrijwel geruisloos wanneer ze in werking zijn. Dat maakt ze niet alleen aangenamer om mee te leven, maar betekent ook dat u uw buren ’s nachts niet lastigvalt met ketellawaai.

Betere luchtkwaliteit binnenshuis

Gasketels geven schadelijke stoffen af aan de lucht die ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken en bijdragen aan een slechte luchtkwaliteit in uw huis. Warmtepompboilers daarentegen stoten geen schadelijke stoffen uit en zijn daarom gezonder voor u en uw gezin.

Flexibele installatie

Warmtepompboilers zijn ongelooflijk flexibel wat de installatie betreft. Ze kunnen bijna overal worden geïnstalleerd, waardoor ze geschikt zijn voor de meest uiteenlopende woningen en gebouwen. Deze flexibiliteit betekent dat ze vaak achteraf kunnen worden geïnstalleerd ter vervanging van oude gasketels, waardoor de overstap naar een warmtepompboiler een eenvoudig proces wordt.

Integratie met hernieuwbare energiebronnen

Warmtepompboilers kunnen worden aangesloten op hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, voor een nog groenere oplossing. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor iedereen die zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen en zijn huis duurzamer wil maken.

Kostenbesparing

Hoewel warmtepompboilers duurder kunnen zijn om te installeren dan gasketels, bieden ze op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen. Dat komt omdat ze veel energiezuiniger zijn, waardoor u na verloop van tijd minder geld kwijt bent aan het verwarmen van uw water. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor een premie of subsidie van de overheid, waardoor de initiële kosten betaalbaarder worden.

 • Warmtepompboilers besparen tot 70% op energiekosten in vergelijking met gasketels.
 • Warmtepompboilers hebben een veel kleinere ecologische voetafdruk dan gasketels, waardoor ze beter zijn voor het milieu.
 • Warmtepompboilers werken bijna geruisloos, waardoor ze aangenamer zijn om mee te leven.
 • Warmtepompboilers stoten geen emissies uit, wat een positief effect heeft op de luchtkwaliteit binnenshuis.
 • Warmtepompboilers kunnen bijna overal worden geïnstalleerd, waardoor ze geschikt zijn voor de meest uiteenlopende woningen en gebouwen.
 • Warmtepompboilers kunnen worden aangesloten op hernieuwbare energiebronnen, wat ze nog milieuvriendelijker maakt.
 • Hoewel warmtepompboilers duurder kunnen zijn om te installeren, bieden ze op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen.
warmtepompboiler vs gasketel

FAQs over warmtepompboilers in vergelijking met gasketels.

Als u overweegt uw oude gasketel of elektrische boiler te vervangen door een warmtepompboiler, heeft u misschien wat vragen. In dit artikel beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over warmtepompboilers en gasketels.

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een type ketel die gebruik maakt van binnenlucht en een warmtepomp om warm water te leveren voor gebruik in uw gebouw. Het is de meest kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing om warm water te produceren.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler onttrekt warmte aan de binnenlucht en brengt deze met behulp van een warmtepomp over naar het waterreservoir. De warmtepomp gebruikt een koelmiddel om warmte aan de lucht te onttrekken en comprimeert het om de temperatuur te verhogen. Het warme koelmiddel geeft zijn warmte vervolgens af aan het waterreservoir, waarna het uitzet en afkoelt om de cyclus te herhalen.

Warmtepompboiler werking

Kan een warmtepompboiler een gasketel vervangen?

Ja, een warmtepompboiler kan een gasketel vervangen. Het is een meer energie-efficiënte en milieuvriendelijke optie die u op de lange termijn geld kan besparen op uw energierekening.

Is een warmtepompboiler duurder dan een gasketel?

Een warmtepompboiler is meestal duurder om te installeren dan een gasketel, maar de energie-efficiëntie en lagere onderhoudskosten kunnen u op de lange termijn geld besparen.

Hoe lang gaat een warmtepompboiler mee? | warmtepompboiler vs gasketel

Een warmtepompboiler kan bij goed onderhoud 15 tot 20 jaar meegaan. Regelmatig onderhoud omvat het reinigen van de luchtfilters, het controleren van het koelmiddelniveau en het inspecteren van de elektrische aansluitingen.

Kan ik een warmtepompboiler aansluiten op een zonnesysteem?

Ja, u kunt een warmtepompboiler aansluiten op uw zonnepanelen. Dit is een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en geld te besparen op uw energierekening.

Zijn er overheidsstimulansen voor de installatie van een warmtepompboiler?

Ja, er zijn overheidspremies en -subsidies voor de installatie van een warmtepompboiler. Neem contact op met uw gemeente of bezoek onze website voor meer informatie over beschikbare stimuleringsmaatregelen.

Kortom, een warmtepompboiler is een energiezuinigere en milieuvriendelijkere optie dan een gasketel. Het is echter belangrijk om de initiële installatiekosten te overwegen en deze af te zetten tegen de potentiële energiebesparing op de lange termijn. Neem voor meer informatie over warmtepompboilers en prijsinformatie contact op met IZI Heat.

Wat is het verschil tussen een warmtepompboiler en een gasketel, en waarom zou ik kiezen voor een warmtepompboiler van IZI Heat?

Een warmtepompboiler van IZI Heat is veel energiezuiniger en milieuvriendelijker dan een gasketel. Terwijl een gasketel fossiele brandstoffen verbrandt om warmte op te wekken, maakt een warmtepompboiler gebruik van de warmte die van nature in de lucht aanwezig is, waardoor het een veel schonere en groenere optie is voor uw huis. Bovendien kan een warmtepompboiler worden aangesloten op uw zonnepanelen om nog meer energie te besparen. En met IZI Heat’s geavanceerde technologie en deskundige installatie, kunt u er zeker van zijn dat uw warmtepompboiler jarenlang betrouwbaar dienst zal doen.

Zijn warmtepompboilers duurder in aanschaf en installatie dan gasketels?

De initiële kosten van een warmtepompboiler zijn misschien iets hoger dan die van een gasketel, maar de besparingen op de energierekening op de lange termijn kunnen dit verschil goedmaken en u op de lange termijn zelfs geld besparen. En met IZI Heat’s concurrerende prijzen en deskundige installatie kunt u er zeker van zijn dat u de beste waarde voor uw investering krijgt.

Werkt een warmtepompboiler van IZI Heat ook in koudere klimaten of tijdens stroomuitval?

Ja, een warmtepompboiler van IZI Heat is ontworpen om in koudere temperaturen te werken en uw huis van warm water te voorzien. En in het geval van een stroomstoring hebben de warmtepompboilers van IZI Heat back-up systemen die ze draaiende kunnen houden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u zonder warm water komt te zitten. En dankzij de betrouwbare dienst na verkoop van IZI Heat kunt u altijd op ons rekenen om u te helpen met eventuele problemen of vragen.


Conclusie

Bij IZI Heat zijn we trots op het aanbieden van de beste warmtepompboilers aan onze klanten. Onze producten zijn energie-efficiënt, milieuvriendelijk en kostenbesparend in vergelijking met traditionele gasketels. Door een warmtepompboiler in uw huis of gebouw te installeren, kunt u niet alleen geld besparen op de lange termijn, maar ook uw ecologische voetafdruk verkleinen.

Warmtepompboiler vs zonneboiler

Bij de keuze tussen een warmtepompboiler en een gasketel is er gewoon geen vergelijking mogelijk. Warmtepompboilers gebruiken binnenlucht en een warmtepomp om water te verwarmen, waardoor ze veel energie-efficiënter zijn en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Ze kunnen ook worden aangesloten op zonnepanelen en komen in aanmerking voor overheidssubsidies, waardoor ze een nog aantrekkelijkere optie zijn.

 • Bespaar geld op uw energierekening met onze energiezuinige warmtepompboilers.
 • Verminder uw ecologische voetafdruk en help het milieu te beschermen.
 • Krijg overheidssubsidies en kortingen op onze producten.
 • Investeer in het beste merk voor warmwaterboilers: IZI Heat.

Geïnteresseerd in de overstap? Neem contact met ons op voor prijsinformatie en om meer te weten te komen over de voordelen van warmtepompboilers. Laat uw contactgegevens achter op deze pagina en zet de eerste stap naar een duurzamere toekomst.