Warmtepompboilers van IZI Heat | kosten, nadelen, voordelen van een warmtepompboiler

Warmtepompboilers van IZI Heat

Bent u op zoek naar de beste warmtepompboiler? Dan bent u bij IZI Heat op het juiste adres.

Interesse in de IZI Heat warmtepompboiler prijzen en modellen? Vraag snel uw gratis offerte aan bij IZI Heat:

warmtepompboiler - Een warmtepompboiler van IZI Heat

Stap 1 van 2

Een warmtepompboiler van IZI Heat
Een warmtepompboiler van IZI Heat

Warmtepompboiler van IZI Heat

De meeste huiseigenaars die een warmtepomp hebben, gebruiken die om hun huis te verwarmen en te koelen. Maar een warmtepomp kan ook worden gebruikt om water te verwarmen – hetzij als waterverwarming systeem, hetzij als combinatie van waterverwarming en airconditioning.

Hoe werken warmtepompboiler van IZI Heat?

Warmtepompboilers gebruiken elektriciteit om warmte van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, in plaats van rechtstreeks warmte op te wekken. Daarom zijn ze twee tot drie keer energie-efficiënter dan conventionele elektrische boilers. Om de warmte te verplaatsen, werken warmtepompen als een koelkast in omgekeerde volgorde.

Terwijl een koelkast warmte uit een kast haalt en deze in de omringende ruimte dumpt, haalt een lucht warmtepompboiler warmte uit de omringende lucht en dumpt deze – met een hogere temperatuur – in een tank om water te verwarmen. U kunt een stand-alone warmtepomp waterverwarming systeem kopen als een geïntegreerde unit met een ingebouwde opslagtank en back-up weerstand verwarmingselementen. U kunt een warmtepomp ook achteraf installeren in combinatie met een bestaande conventionele voorraadboiler.

Warmtepompboilers moeten worden geïnstalleerd op plaatsen waar het hele jaar door een temperatuur tussen 4º en 32ºC heerst en waar ten minste 28 kubieke meter lucht rond de warmtepompboiler beschikbaar is. Koele uitlaatlucht kan naar buiten of naar de kamer worden afgevoerd. Installeer ze in een ruimte met een teveel aan warmte, zoals een stookruimte.

Warmtepompboilers van IZI Heat zullen niet efficiënt werken in een koude ruimte. Ze hebben de neiging de ruimte waarin ze staan af te koelen. U kunt ook een lucht warmtepomp systeem installeren dat verwarming, koeling en waterverwarming combineert. Deze combinatiesystemen halen hun warmte in de winter uit de buitenlucht en in de zomer uit de binnenlucht. Omdat ze warmte aan de lucht onttrekken, werkt elk type lucht warmtepomp systeem efficiënter in een warm klimaat.

Huiseigenaars installeren vooral geothermische warmtepompen – die in de winter warmte aan de grond onttrekken en in de zomer aan de binnenlucht – om hun huizen te verwarmen en te koelen. Voor waterverwarming kunt u een heater toevoegen aan een geothermisch warmtepompsysteem. Een heater is een kleine, aanvullende warmtewisselaar die oververhitte gassen van de compressor van de warmtepomp gebruikt om water te verwarmen. Dit warme water circuleert dan via een pijp naar de boiler van het huis.

Super heaters zijn ook verkrijgbaar voor tankloze of vraaggestuurde waterverwarmers. In de zomer gebruikt de super heater de overtollige warmte die anders naar de bodem zou worden afgevoerd. Als de geothermische warmtepomp in de zomer vaak draait, kan hij dus al uw water verwarmen.

In de herfst, winter en lente – wanneer de super heater niet zo veel overtollige warmte produceert – zult u meer moeten vertrouwen op uw opslag- of vraagboiler om het water te verwarmen. Sommige fabrikanten bieden ook geothermische warmtepompsystemen met drie functies aan, die verwarming, koeling en warm water leveren. Ze gebruiken een aparte warmtewisselaar om aan alle warmwaterbehoeften van een huishouden te voldoen.


Warmtepompboilers van IZI Heat
Warmtepompboilers van IZI Heat

Een warmtepompboiler kiezen

Warmtepompboilers van IZI Heat hebben over het algemeen hogere initiële kosten dan conventionele elektrische boilers. De bedrijfskosten zijn echter lager, wat de hogere aanschaf- en installatiekosten kan compenseren.

Voordat u een warmtepompboiler koopt, moet u ook het volgende in overweging nemen:

– Grootte en eerste uur vermogen

– Brandstoftype en beschikbaarheid

– Energie-efficiëntie (energiefactor)

– Totale kosten

Als je overweegt een geïntegreerd warmtepompboiler voor waterverwarming, ruimteverwarming en koeling in je huis te installeren, informeer u dan ook over lucht warmtepompen en geothermische warmtepompen.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Installatie en onderhoud van een warmtepompboiler van IZI Heat

De juiste installatie en het juiste onderhoud van je warmtepompboiler kunnen de energie-efficiëntie optimaliseren.

De juiste installatie hangt af van veel factoren. Deze factoren zijn onder meer het brandstoftype, het klimaat, de plaatselijke bouwvoorschriften en veiligheidskwesties. Daarom kunt u uw warmtepomp het beste door een gekwalificeerde loodgieter en verwarmingsinstallateur (of installateur/ontwerper van een geothermisch warmtepompsysteem) laten installeren.

Doe het volgende bij het selecteren van een gekwalificeerde professional:

– Vraag schriftelijk om een kostenraming

Vraag naar referenties

– Controleer het bedrijf

– Controleer of het bedrijf indien nodig een plaatselijke vergunning aanvraagt en de plaatselijke bouwvoorschriften begrijpt.

Periodiek onderhoud van de warmwaterboiler kan de levensduur van uw warmtepompboiler van IZI Heat aanzienlijk verlengen en verlies van efficiëntie tot een minimum beperken.

Verbetering van energie-efficiëntie

Nadat uw warmtepomp boiler correct is geïnstalleerd en onderhouden, kunt u nog enkele energiebesparende strategieën uitproberen om uw energierekening te verlagen.

Sommige energiebesparende apparaten en systemen zijn kosten effectiever als ze samen met de waterverwarmer worden geïnstalleerd.


Warmtepompboilers van IZI Heat
Warmtepompboilers van IZI Heat

Moderne warmtepompboilers van IZI Heat

De warmtepomp technologie wordt nu ook toegepast voor de verwarming van sanitair water.

Bodem warmtepompen kunnen nu worden uitgerust met een kleine warmtewisselaar (technisch de super heater genoemd) die in staat is om de door hun compressoren geproduceerde oververhitte gassen te gebruiken om water voor huishoudelijk gebruik te verwarmen.

Maar de meest interessante keuze voor gemiddelde huishoudens is niet de de super heater technologie, maar de grond warmtepomp. Bodem warmtepompen zijn zeer duur voor gewone eengezinswoningen. In energiezuinige huizen zijn ze niet zinvol.

Die andere keuze zijn de stand-alone lucht warmtepompboilers van IZI Heat, speciaal ontworpen om badkamers en keukens van warm water te voorzien, of om warm water te produceren voor ruimte verwarming.

In principe werken warmtepompboilers als koelkasten in omgekeerde volgorde. Het zijn zeer efficiënte elektrische toestellen, en enkele malen energiezuiniger dan gewone elektrische boilers.

Prijzen van warmtepompboilers 

Warmtepompboilers van IZI Heat hebben hogere initiële kosten dan conventionele gasboilers of elektrische boilers.

Eisen & installatie van een warmtepompboiler

Het probleem met warmtepompboilers is dat ze een temperatuur tussen 3º-32ºC nodig hebben om efficiënt te werken. Met andere woorden, ze moeten het hele jaar door geïnstalleerd worden in een ruimte met een dergelijk temperatuurbereik (ze installeren in een ruimte met een teveel aan warmte, zoals een stookruimte, is een goede keuze).

Omdat ze de ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd koelen, moet u ook zorgen voor ten minste 30 m3 luchtruimte rondom de koelers en voor een manier om de afgevoerde lucht naar buiten af te voeren.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Warmtepompboiler van IZI Heat kosten & garanties

Goed geïnstalleerde warmtepompboilers hebben lage bedrijfskosten – meestal een derde van de gebruikelijke elektrische boilers – en zijn qua kosten concurrerend met de beste condenserende boilers op gas. De garantieperiode varieert.

Warmtepompboilers van IZI Heat kunnen worden gebruikt in combinatie met fotovoltaïsche (PV) zon energiesystemen of zonnepanelen.

De prijzen van fotovoltaïsche zon energiesystemen of zonnepanelen zijn de laatste jaren sterk gedaald, waardoor elektrische zonneboilers een optie zijn om te overwegen in koude zonnige klimaten, in regio’s waar de kosten en het onderhoud van thermische zonneboiler systemen duur zijn.

In andere gevallen, vooral in gematigde en warme klimaten, zijn thermo syphon en andere thermisch-zonnewarmte waterverwarming systemen betere opties.

Nadelen en voordelen van warmtepompboilers

Lucht warmtepompboilers hebben meer voordelen ten opzichte van traditionele elektrische weerstand boilers: ze verbruiken een fractie van de elektriciteit. Maar de beste toestellen hebben een prijs.

Elektrische boilers zijn veilig en duurzaam, en ook goedkoop in aankoop en onderhoud, en bovendien gemakkelijk te installeren. En dit maakt ze een goede keuze in kleine woningen met een lage behoefte aan warm water, vooral in warme en gematigde klimaten.

Maar kies je voor de toekomst dan koop je een warmtepompboiler van IZI Heat, aan de beste prijs, van de beste kwaliteit.


Warmtepompboilers van IZI Heat
Warmtepompboilers van IZI Heat

Zijn warmtepompboilers de kosten waard?

Hoe een warmtepompboiler van IZI Heat werkt, hoeveel het u kost en hoeveel u bespaart

Wanneer hebt u uw boiler voor het laatst gecontroleerd? “Uit het oog, uit het hart” is het oude gezegde dat samenvat hoe vaak we er aan denken. Zolang we warm water hebben als we aan de “H”-knop draaien, denken we niet vaak aan het apparaat dat weggestopt staat in de garage, kelder of bijkeuken.

Uw boiler is een van de meest inefficiënte apparaten in uw huis. Elektrische boilers zijn verantwoordelijk voor gemiddeld 20% van uw elektriciteitskosten. Hoe ouder uw boiler, hoe minder energiezuinig hij is.

Warmtepompboilers zijn de nieuwe en energiezuinigere elektrische boilers. Warmtepompboilers van IZI Heat kunnen tot 60% minder energie verbruiken dan traditionele elektrische boilers.

Hoe werkt een warmtepompboiler van IZI Heat?

Warmtepompboilers van IZI Heat gebruiken elektriciteit om warmte van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, in plaats van zelf warmte op te wekken zoals een traditionele elektrische boiler. Hierdoor zijn ze twee tot drie keer efficiënter. Zie een warmtepompboiler als een koelkast die in omgekeerde richting werkt.

Een koelkast onttrekt warmte aan de binnenkant van een kast en dumpt die in de ruimte waar hij staat.

Een warmtepompboiler onttrekt warmte aan de omringende lucht en dumpt die, bij een hogere temperatuur, in een tank om water te verwarmen.

Warmtepompboilers worden ook wel “hybride” boilers genoemd, omdat ze tijdens periodes van hoog warmwaterverbruik automatisch kunnen overschakelen op standaard elektrische weerstandsverwarming. U kunt het bedieningspaneel van uw toestel gebruiken om de waterverwarmer in te stellen op verschillende instellingen, waaronder de hybride modus. Als u niet wilt dat hij automatisch overschakelt, stelt u hem gewoon in op de gewone warmtepomp modus.

Veel bedieningspanelen hebben meerdere instellingen en standen om zoveel mogelijk energie te besparen. Als uw beide kinderen tegelijk douchen in verschillende badkamers terwijl u de vaatwasser laat draaien, kunt u hem in de modus “High-demand” of “Hybrid” zetten om voldoende warm water te krijgen. De hybride modus is de meest energie-efficiënte modus voor dagelijks gebruik.

Hoeveel zal een warmtepompboiler van IZI Heat u besparen?

Een warmtepompboiler van IZI Heat kan een huishouden van vier personen ongeveer 400 euro per jaar besparen op de elektriciteitsrekening. Dat komt neer op een besparing van ongeveer 4.000 tot 5.000 euro gedurende de levensduur van een typische warmtepompboiler. Hoe groter uw gezin, hoe sneller u de investering terugverdient.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Hoeveel kost een warmtepompboiler?

Zoals de meeste dingen die efficiënter werken en u geld besparen, kost een warmtepompboiler van IZI Heat wat meer dan een traditionele elektrische boiler.

Het is aan te raden uw warmtepompboiler door een vakman te laten installeren om de energie-efficiëntie te maximaliseren. Als u een gekwalificeerde vakman kiest om uw boiler te installeren, vergeet dan niet om

– Een prijsofferte te vragen,

– Vraag ook naar referenties

– Zorg ervoor dat ze de nodige vergunningen krijgen en op de hoogte zijn van de plaatselijke bouwverordeningen

Uiteindelijk zullen de initiële kosten tijdens de levensduur van de boiler gecompenseerd worden door het bedrag dat u bespaart op uw elektriciteitsrekening.

Een warmtepompboiler van IZI Heat kopen

Als u op zoek bent naar een nieuwe elektrische boiler, overweeg dan om extra geld uit te geven voor een warmtepompboiler. De besparingen zijn aanzienlijk, vooral voor grotere huishoudens. Warmtepompboilers van IZI Heat hebben een langere levensduur (ongeveer 15 tot 20 jaar) dan conventionele elektrische boilers (ongeveer 8 tot 10 jaar), waardoor ze een goede investering zijn.


Warmtepompboilers van IZI Heat
Warmtepompboilers van IZI Heat

Warmtepomp waterverwarmer

Wat is een warmtepompboiler?

Warmtepompboilers zijn een energie-efficiënte manier om in uw behoefte aan sanitair warm water te voorzien, en kunnen een warmtepomp voor ruimteverwarming aanvullen.

Deze boiler kan worden beschouwd als een soort lucht warmtepomp die omgevingswarmte aan de omringende lucht onttrekt, en die warmte in de pomp laat circuleren om de temperatuur verder te verhogen.

Een warmtepompboiler van IZI Heat is twee tot drie keer efficiënter dan een elektrische boiler, omdat hij warmte verplaatst in plaats van zelf warmte op te wekken.

Het rendement van een warmtepompboiler is afhankelijk van de kwaliteit van het systeem, het kaliber van de installatie, de gemiddelde temperaturen van uw klimaat en de plaatsing van de compressor.

Soorten warmtepompboilers van IZI Heat

Er zijn twee soorten warmtepompboilers:

Split-systemen: het waterreservoir en de compressor staan los van elkaar – net als bij een airconditioning of airco.

Geïntegreerde units: zowel de compressor als het waterreservoir zijn samen geplaatst. Het hele systeem wordt meestal buiten geïnstalleerd.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Hoe werken warmtepompboilers van IZI Heat?

Warmtepompboilers gebruiken elektriciteit om de omgevingslucht aan te zuigen en door de pomp te laten circuleren, waardoor de temperatuur stijgt en vervolgens in het waterreservoir wordt geloosd, klaar om te worden gebruikt voor de verwarming van sanitair warm water.

In wezen werkt een warmtepompboiler net als een koelkast, maar dan in omgekeerde volgorde. In plaats van de warme lucht van binnen naar buiten te halen, zuigt een warmtepompboiler omgevingslucht van buiten naar binnen en verwarmt die binnen.

Een warmtepompboiler van IZI Heat is efficiënter dan een elektrische boiler omdat hij geen elektriciteit gebruikt om warmte op te wekken – wat een elektrische boiler wel doet. In plaats daarvan absorbeert hij warmte van buitenaf en gebruikt dan elektriciteit om die warmte te laten circuleren, waardoor die warmte uiteindelijk in het water wordt overgebracht.

Dit type warmtepomp produceert condens tijdens het proces, en u zult een condens afvoersysteem moeten installeren (dat ook een condensatiepomp kan zijn).


Warmtepompboilers van IZI Heat
Warmtepompboilers van IZI Heat

Werken warmtepompboilers van IZI Heat in koude klimaten?

Warmtepompboilers van IZI Heat absorberen de omgevingslucht en verwarmen die dan in het systeem. Als de omgevingslucht koud is, zal de warmtepomp harder moeten werken om de lucht op te warmen, waardoor ze minder efficiënt zijn in koude klimaten. Ze werken het best op plaatsen waar de temperatuur het hele jaar door tussen 4°C en 32°C ligt.

Bovendien hebben warmtepompboilers de neiging om de ruimte eromheen af te koelen, omdat de koude lucht wordt uitgestoten terwijl de warme lucht in de boiler wordt gehouden. Dit betekent dat u in de winter een warmtepompboiler zou hebben die uw ruimte verder afkoelt.

Als je echter een stookruimte hebt met hout gestookte boilers of oliegestookte boilers, kun je de warmtepompboiler ook daar installeren, en dus de warmte absorberen die van de boilers verloren gaat.

Installatie van een warmtepompboiler

De juiste installatie van een warmtepompboiler hangt af van vele aspecten. Enkele van deze factoren zijn de indeling van uw huis, het klimaat en de plaatselijke bouwvoorschriften. Het is daarom aan te raden om een gekwalificeerde loodgieter en verwarmingsinstallateur in de arm te nemen die uw warmtepomp volgens de juiste normen kan installeren.

Warmtepompboilers moeten ten minste 28 kubieke meter luchtruimte rond de exacte boiler hebben. De afgevoerde koele lucht kan in de kamers of buiten worden afgevoerd, maar het is het beste om ze te installeren op een plaats met overtollige warmte, bijvoorbeeld een stookruimte. Warmtepompboilers kunnen een beetje lawaaierig zijn, wat nog een reden is waarom plaatsing in een stookruimte een goede oplossing zou zijn. De installatietijd bedraagt ongeveer 1 – 3 dagen, om het proces uitgebreid te ontwerpen en te plannen.


warmtepompboiler prijzen iziheat


Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler werkt door de warme lucht in uw huis te nemen en die door een reeks spoelen te verplaatsen. Het proces is vergelijkbaar met dat van een airconditioner, maar dan in omgekeerde volgorde! Hierdoor wordt water opgewarmd dat door uw hele huis loopt en u de hele winter lang warmte geeft.

Warmtepompboilers zijn een uitstekende keuze voor mensen die in een koud klimaat wonen, omdat ze zowel efficiënt zijn als goedkoper op uw energierekeningen. Dit is het beste type verwarmingssysteem dat u voor uw huis kunt hebben. IZI heat biedt een hele reeks modellen die perfect zijn voor verschillende soorten huizen, dus zoek het model dat bij u past!

—–

Voordelen van een warmtepompboiler kopen bij IZI Heat

IZI heat is één van de vele bedrijven die dit type boiler aanbieden – maar dat betekent niet dat hij geen voordelen heeft ten opzichte van de anderen! IZI heat heeft verschillende modellen beschikbaar die aan uw behoeften voldoen, en ze zijn gemakkelijk te installeren. Bovendien zijn ze efficiënter en goedkoper voor uw energierekeningen dan een elektrische boiler. Er is geen enkele reden om vandaag nog niet in een warmtepompboiler van IZI te investeren.

Een IZI Heat warmtepompboiler is efficiënter dan een elektrische boiler

IZI Heat warmtepompboilers zijn efficiënter dan elektrische boilers. Dat komt omdat ze veel minder elektriciteit verbruiken om warm water te maken – waardoor u geld bespaart op uw energierekeningen. Ze bieden ook gemoedsrust voor huiseigenaars, want de boilers zijn veiliger en ook gemakkelijker te installeren. Met een IZI Heat hoeft u zich geen zorgen te maken of uw boiler het wel zal doen wanneer het er echt op aankomt.

Met een warmtepompboiler van IZI Heat zult u geld besparen op uw energierekeningen

Met een warmtepompboiler van IZI Heat zult u geld besparen op uw energierekeningen. Een warmtepomp is goedkoper in gebruik dan elektrische verwarming, en de IZI Heat boilers zijn perfect voor sanitair warm water in de badkamer of onder de douche. Ze zijn ook efficiënter en werken ongeacht wat het weer voor u in petto heeft!

IZI Heat warmtepompboilers zorgen voor warm water voor de badkamer of de douche

De warmtepompboilers van IZI Heat leveren warm water voor uw badkamer of douche. Deze zijn perfect voor sanitair warm water in de badkamer of douche. Ze zijn efficiënter en veel goedkoper op uw energierekeningen dan een elektrische boiler. Met al deze voordelen is er geen reden om vandaag geen IZI Heat warmtepompboiler te kopen.

Een warmtepompboiler van IZI Heat is een geweldige investering voor uw huis

Met de toenemende vraag naar koolstofarme woningen en energie-efficiëntie, wordt het steeds belangrijker om in een warmtepomp te investeren. En wat is een betere manier om dat te doen dan een warmtepompboiler van IZI Heat te kopen! Deze ketels zijn geweldige investeringen, want ze bieden een aantal voordelen. Ze zijn efficiënter en veel goedkoper op uw energierekeningen dan een elektrische boiler. Voor wie last heeft van allergieën of ademhalingsproblemen, kan het gebruik van een warmtepompboiler helpen de hoeveelheid stof in uw huis te verminderen, doordat de luchtdeeltjes eruit gefilterd worden. Een warmtepompboiler van IZI Heat is dan ook een goede investering voor uw huis.


Is een warmtepompboiler de moeite waard?

Een goed ontworpen en geïnstalleerde warmwaterboiler verbruikt minder energie dan gewone elektrische boilers, waardoor ze een lonende investering zijn voor uw huis. Warmtepompboilers kunnen werken op plaatsen waar bijvoorbeeld zonneboilers falen.

Als u het juiste warmtepomp watersysteem kiest, kan het u ook ‘centrale verwarming’ geven. Dat doen ze door warm water uit de tank rond te pompen in een systeem van vloerverwarmingsbuizen. Andere warmtepompsystemen kunnen ook worden gebruikt om een hot tub, een spa of een zwembad te verwarmen tegen een betere kostprijs dan een gewone elektrische boiler of verwarmer.

De installatie van een warmtepomp duurt zonder twijfel iets langer, maar wordt op lange termijn beschouwd als een goede investering, zowel uit ecologisch als uit economisch oogpunt.

Interesse? Bekijk zeker eens de prijzen en vraag uw offerte nu aan.


[toc]